(VIDEO) Miss Moldova 2013 ar putea fi DETRONATĂ, după ce a declarat că este din Rusia

Distribuie

După ce mai mulţi au privit reportajul unde moldoveanca Valeria Ţurcan, care va reprezenta Republica Moldova la concursul Miss World, se prezintă ca fiind din Rusia, internauţii au format o petiţie care are drept scop s-o detroneze.

Într-un reportaj difuzat duminică la ProTV, Valeria Ţurcan se prezintă ca fiind din Rusia şi spune că ştie doar câteva cuvinte în limba română.

În urma acestui răspuns, pe site-ul yousing a apărut o petiţie care are drept scop detronarea Valeriei de titlul Miss Moldova.  În solictare se spune că: „Faptul că reprezentanta Moldovei nu cunoaşte limba de stat şi se prezintă ca fiind din Rusia o descalifică şi o privează de orice drept de a reprezenta Republica Moldova la un eveniment mondial”.

Iniţiatorii îşi propun să adune 10.000 de semnături până pe data de 23 septembrie. La moment au adunat deja 3523 de semnături.

Reprezentanţii Biroului Miss Moldova au spus că deocamdată nu ştiu cum vor proceda şi că doar în cazul încălcării regulamentului, la Miss World va merge prima vice-miss Moldova 2013.

Valeria Ţurcan este din Transnistria şi urmează să participe la concursul Miss World din septembrie, care se va desfăşura în Indonezia. Anul trecut Republica Moldovo nu a participat la acest concurs pentru că nu a fost organizat Miss Moldova.


Distribuie