Vezi cum a decurs Masterclass-ul cu somelierul Laurențiu Avram la Vernisajul Vinului! GALERIE FOTO

Distribuie

Cea de a VII-a ediție a Vernisajului Vinului a început cu degustarea mai multor vinuri autohtone, iar maestrul Laurențiu Avram a fost cel care a inițiat oaspeții în arta vinului. Uite cum a fost acest eveniment centrat pe cuvântul pasiune şi desfășurat sub deviza „Pasiunea de Crăciun”.

 Achim Laurențiu Avram este președintele Federației Somelierilor din România, fondator al primei echipe de somelieri-șefi și al primului canal WebTV gastronomic din România. 

La acest masterclass, somelierul Laurențiu Avram a povestit de la cum începe o degustare și anume de la pregătirea sticlei, mai exact cu desfacerea capisonului de dop, până la mirosirea și savurarea vinului, o artă întreagă.

Deși degustarea a durat o oră și jumătate, timpul a zburat practic, la cât de intens și captivant vorbea maestrul.

Cele 27 de companii vinicole prezente la eveniment au pus spre degustare vinuri remarcabile ale anului și vinuri de colecție.

Toți participanții au putut să deguste diversitatea de vinuri și la final să facă diferența dintre acestea, alegându-și vinul preferat.

„Vernisajul Vinului” este un eveniment organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vin și partenerul strategic, proiectul USAID CEED II.

 


Distribuie