VEŞTI TRISTE! Ce spun medicii despre starea de sănătate a unui actor faimos din serialul „Univer”

Distribuie

Veşti triste pentru faniii serialului Univer. Rezultatele biopsiei făcute lui Andrei Gaidulean au demonstrat că actorul a suferit complicaţii la plămâni din cauza cancerului, informează lifenews.ru

În urma investigaţiilor medicale, doctorii susţin că pacinetul se află în stadiul trei de boală. Limfomul Hodgkin i-a dat complicaţii – a crescut şi pune presiune pe plămânul stâng, îngreunându-i respiraţia. 

Limfomul Hodgkin este  o formă de cancer a sistemului limfatic, boala este cea mai bine cunoscută dintre toate formele de limfom. Pe măsură ce boala progresează afectează capacitatea corpului de a lupta împotriva infecțiilor. Limfomul Hodgkin afectează nodulii limfatici de la nivelul gâtului, zonei axilare şi inghinale.
 
Anual, în lume se înregistrează 62 000 de noi cazuri de limfom Hodgkin. Boala poate să apară atât la copii cât și la adulți, este mai frecventă între 25-30 de ani și după 55 de ani. 95% dintre cei aflați în stadiul I al bolii supraviețuiesc o perioadă de 5 ani sau mai mult cu tratament adecvat. Rata de supraviețuire la 5 ani pentru pacienții cu boala răspândită este de 60%.

Distribuie
..