Vedete diagnosticate cu virusul hepatitic

Distribuie

Hepatita este o boală ce poate fi contractată de oricine, indiferent de educație, statut, venit sau stil de viață. Dovadă sunt și vedetele de peste hotare, care suferă de această boală sau care au urmat un tratament și s-au vindecat de diferite forme ale virusului hepatitic.

Multe dintre celebrități au aflat întâmplător de această infecție, după un simplu control de rutină, simptomele fiind slabe și vagi.

Ken Watanabe

În 1989, actorul japonez a contractat virusul hepatitei C în urma unei transfuzii de sânge necesară pentru tratarea leucemiei. Pentru Hepatita C, Ken Watanabe a început să se trateze în anul 2005. Actorul face parte din grupul destul de numeros al persoanelor care s-au infectat cu acest tip de virus prin intermediul  transfuziilor de sânge sau a transplanturilor de organe.

Christopher Lawford

Fiul lui Peter Lawfort și nepotul lui John F. Keneddy, cunoscut pentru serialele All my children și General Hospital, actorul Christopher Lawford a fost diagnosticat cu hepatita C în anul 2000, acesta vindecându-se cu ajutorul unui tratament bazat pe interferon pegylat și ribavirină, tratament potrivit și pentru lupta lui împotriva dependenței de droguri.

Pamela Anderson

Deși se consideră că virusul hepatitei C este contractat în general prin contact sexual, infectarea este adesea întâlnită prin utilizarea unor ace nesterile. Astfel, Pamela Anderson, vedeta Baywatch, a contractat virusul hepatitic C după ce a utilizat același ac cu fostul său soț, Tommy Lee, într-o sesiune de tatuaj. Însă, Tommy Lee a negat acest fapt.

Natalie Cole

Cântăreața a fost diagnosticată cu hepatită în 2008 în timpul unui control de rutină, moment când a aflat că suferă de această boală de 20 de ani, fără a se manifesta, simptomele nefiind evidente.

Anthony Kiedis

Vocalistul trupei rock Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis a contractat hepatita C în urma consumului de droguri, fapt recunoscut în autobiografia sa, Scar Tissue. Acesta a urmat imediat tratament pentru această infecție, în prezent având un stil de viață sănătos îmbinat cu un program intens de sport.

Steven Tyler

Steven Tyler, cunoscutul membru al trupei Aerosmith, a anunțat în 2006 că a fost diagnosticat cu hepatită. În urma tratamentului de 11 luni, artistul s-a vindecat, timp în care turneul programat al trupei Aerosmith a fost amânat.

Dusty Hill

Vocalistul și basistul trupei rock ZZ top, Dusty Hill a descoperit infecția cu virusul hepatitic în 2000. Acesta a urmat tratament, reluând turneul programat cu trupa în anul 2002.

Curtis Salgado

Cântărețul de blues a fost diagnosticat cu hepatita C în 1988 și a trecut cu succes printr-un transplat de ficat în 2006.

Naomi Judd

Cunoscuta cântăreață Naomi Judd a fost infectată cu hepatita C în 1990, prin înțepătura cu un ac în perioada în care aceasta activa ca asistentă medicală. Medicii au considerat că speranța acesteia de viață va fi doar de 3 ani, însă în 1998 infecția dispăruse din corpul său.

În prezent, susține campanii pentru strângere de fonduri pentru cercetare în domeniul hepatitei C. Într-adevăr, tratamentele din prezent sunt mult mai evoluate iar șansele de vindecare mult mai ridicate. Persoanele infectate cu virusul hepatitic C vor beneficia în viitorul apropiat de tratamente antivirale mult mai eficiente.

oanacuzino.ro


Distribuie