Un interpret LEGENDAR a murit

Distribuie

B. B. King a murit. Anunţul a fost făcut de avocatul său, Brent Bryson. Potrivit acestuia, B. B. King a murit în somn, în locuinţa sa din Las Vegas, scrie The Guardian.

La începutul lunii aprilie  B.B. King a fost internat de urgenţă din cauza unei complicaţii generate de diabet.  După externare, artistul le-a transmis fanilor că se simte mai bine şi continuă să primească îngrijiri medicale la domiciliul său din Las Vegas.

În vârstă de 89 de ani, B.B.King a fost numit regele muzicii blues, fiind considerat unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii.

B.B. King (n. Riley B. King la 16 septembrie 1925 în Itta Bena, Mississippi, S.U.A.) a început să înregistreze muzică în anul 1940 și a lansat de-a lungul timpului peste 50 de materiale discografice, majoritatea fiind albume de muzică blues.

În tinerețe, King obișnuia să cânte la colțurile străzilor pentru a primi bani de la trecători. În 1947 el a plecat în Memphis, unde a pus bazele carierei sale profesioniste, iar un an mai târziu el a debutat la o emisiune radio locală. Odată cu dobândirea celebrității, King a primit pseudonimul Beale Street Blues Boy, care a fost scurtat la Blues Boy King, iar în cele din urmă a devenit B.B. King.

Continuându-și cariera muzicală, notează Wikipedia, King a devenit celebru în America de Nord la finele anilor 1960, în 1969 fiind ales de membrii formației Rolling Stones să deschidă câteva dintre concertele lor.

În 1970, interpretul a primit premiul Grammy pentru discul single „The Thrill is Gone”, care a fost inclus pe lista celor mai bune 500 de piese ale tuturor timpurilor alcătuită de Rolling Stone, pe locul 183.

În anii 1980, numele lui King a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame și Blues Foundation Hall of Fame, iar în 1987 a primit un premiu Grammy pentru întreaga sa activitate.

În următorul deceniu, interpretul a colaborat cu formații și muzicieni de renume precum U2, Eric Clapton, Dr. John, Koko Taylor și Bo Diddley. În anul 2006, având 81 de ani, B.B King și-a anunțat retragerea prin intermediul unui turneu de adio, pe parcursul căruia a fost însoțit de chitaristul Gary Moore.

În cei 62 de ani de activitate, B.B King a susținut peste 15.000 de concerte pe plan internațional, clasându-se pe poziția cu numărul trei în clasamentul celor mai buni chitariști din istoria modernă, ierarhie întocmită de revista Rolling Stone. Răsplata prestației muzicale de calitate a lui B.B. King este reprezentată de cele 14 premii Grammy câștigate, dar și de numeroasele distincții primite din partea instituțiilor naționale din S.U.A.

realitatea.net.


Distribuie
..