Un desen animat din MOLDOVA a câştigat Oscarul! VIDEO

Distribuie

Studioul de animaţie Simpals a primit un “mini-oscar” pentru lucrarea „Dji. Death Sails”. Echipa a fost premiată la Festivalul Best Shorts Competition din SUA.

În pofida numărului mare de lucrări, expediate la concurs, juriul festivalului a remarcat lucrarea moldovenească care a fost premiată cu premiul „Award of Excellence”. Statueta poleită cu aur de 24 de carate aminteşte de Oscarul Hollywood-ului.

În acest an, festivalul a avut un număr mare de participanţi din diferite colţuri ale lumii, ca Australia, Brazilia, Canada, SUA, Marea Britanie, România, Rusia, China, Danemarca, Franţa, Japonia, Islanda, Noua Zeelenadă şi altele. Iscusinţa şi dibăcia creatorilor acestui filmuleţ animat a fost remarcată de cei mai de vază profesionişti în domeniu. 

Desenul animat este din seria despre aventurile lui Dji. – moartea-ghinionistă. Dji este un personaj foarte bun, căruia și așa nu-i surâde norocul, iar spontanietatea lui copilărească și curiozitatea disperată îi complică și mai mult viața (viața morții – sună curios :)).

Vă reamintim că „Dji. Death Sails” este continuarea serialului-prolog a filmului de animație „Țigan”.

shok.md


Distribuie