IMPRESIONAT! UITE cum arată ia confecţionată de Rita URSALOVSCHI

Distribuie

Sute de vizitatori au venit să admire iile, cămăşile populare, costumele tradiţionale din diferite zone şi obiectele de artizanat expuse la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”.

Ziua iei a fost organizată de Ministerul Culturii şi s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Primei Doamne Margareta Timofti.

Evenimentul a avut genericul „Să descifrăm împreună tainele iei”. La Festival a fost prezentată o galerie de portrete a jurnalistelor în cămăşi populare. Portretul artistic al Ritei Ursalovschi o aduce în rolul principal de promotoare a iei şi, totodată, o prezintă altfel decât la ecran: o femeie enigmatică şi visătoare, cu privire profundă şi stare specială, datorată iei.

La realizarea fotografiei-portret Rita este îmbrăcată într-o ie autentică din colecţia meşteriţei populare Ecaterina Popescu. Ornamentul de pe braţ semnifică rafinament şi graţie feminină, energie şi dragoste de viaţă, intensitate a emoţiilor şi iubire de vis.

La evenimentul propriu-zis, Rita a purtat ia confecţionată de ea însăşi, fapt ce a lăsat surprinsă multă lume. Ea a foast unica care a purtat ie confecţionată de sine stătător cu ornamente preponderent florale, simetric cusute. Ornamentele iei prezintă armonia şi echilibrul, naturaleţea şi puritatea, asta a fost evidenţiat şi mai mult datorită frumoasei jurnaliste.

„Mi-am confecţionat ia la vârsta de 15 ani. Am muncit zilnic asupra ei timp de o jumătate de an şi de 20 de ani este cea mai preţioasă piesă din garderobă.” – a mărturisit frumoasa jurnalistă pentru ZUMI.MD.

Rita Ursalovschi adoră să poarte cămăşile populare şi nu neapărat la evenimente de ocazie. Chiar şi pe profilul său de facebook a optat pentru o fotografie în ie stilizată, din colecţia Alinei Bradu.

Bluză confecţionată de Ecaterina Popescu

Ie confecţionată de Alina Bradu

Ie confecţionată de Rita Ursalovschi


Distribuie
..