Taylor Swift, FOAME de bani

Distribuie

Taylor Swift a declarat ceva destul de nasol apropo de scandalul Spotify. Când Taylor Swift, ultra-lăudată de critici și de colegii din industria muzicală, a decis să-și retragă toate piesele și albumele de pe Spotify, fanii ei au încercat să o roage și să îi explice. Ce? Că pe Spotify ei, fanii, au acces la piesele ei, pe care vor să le audă și că plătesc Spotify pentru acces la miliarde de piese și albume. Că Spotify plătește la rândul lui bani către ea, Taylor Swift, în conturile deja doldora.

Dar Taylor s-a exprimat ferm și cumva elegant: Spotify nu o plătea destul. Probabil nu destul cât să facă terci cu crosa de golf câte un Porsche în fiecare videoclip. Pe final de an, Taylor Swift își dă arama pe față într-un interviu publicat în revista Hollywood Reporter.

Declarațiile lui Taylor Swift sunt fix ceva ce un star al muzicii pop nu ar trebui să zică. Cel puțin nu dacă i-ar păsa de fanii ei. Ce-a zis divuța muzicii pop? „Problema cu Spotify poate să pară ceva deosebit, dar eu nu am crezut că va fi un subiect de discuții atât de mare. Mulți artiști găsesc modalități noi de-a distribui muzica fanilor, deci oricum este plin de muzică Spotify. Chiar nu am crezut că gestul meu va fi atât de discutat.” Probabil ce-i bun și pentru Miley Cyrus, și pentru Kanye West, nu-i suficient de bun pentru Taylor Swift, care însă se simte foarte bine în postura actuală. ”Am primit atât de multe telefoane de încurajare de la scriitori și compozitori și staruri, oamnei care au înțeles exact ce am făcut”.

Ce nu înțelege exact Taylor Swift este că banii după care suferă atât de mult vin de la fani, nu de la vedete, și nici de la Spotify. Probabil va înțelege pe viitor cum stau lucrurile cu fanii și mai ales accesul fanilor la muzica vedetelor favorite.

1music.ro


Distribuie
..