Şi-a extirpat ovarele: ”Nu voi mai putea avea copii… dar mă simt împăcată”

Distribuie

Această vedetă a dezvăluit că a suferit o operaţie prin care şi-a extirpat ambele ovare, iar acum n-o să mai poată avea copii.

Angelina a mărturisit că a apelat la acestă intervenţie chirurgicală pentru este purtătoarea unei gene care creşte riscul cancer ovarian. Mama actriţei, Marcheline Bertrand, a murit la 56 de ani, după ce s-a luptat cu această formă de cancer timp de un deceniu.

Actriţa a povestit experienţa prin care a trecut într-un editorial intitulat ”Diary of a Surgery“ (”Jurnalul unei operaţii” – n.r), publicat în ziarul New York Times.

„Plănuiam acest lucru de ceva vreme. Este o operaţie mai puţin complicată decât mastectomia, dar efectele ei sunt severe. Femeia ajunge la o menopauză forţată. Aşa că m-am pregătit fizic şi emoţional, am discutat cu medicii, m-am documentat despre medicina alternativă…”, a scris actriţa.

Angelina a mărturisit că nu se grăbea să facă operaţia, însă în urma unor analize efectuate în urmă cu două săptămâni a primit de la medic veşti proaste. Acesta i-a spus că anumiţi markeri ar putea indica un cancer ovarian în stare incipientă.

”Mi-am spus că trebuie să fiu calmă, puternică, pentru că nu am niciun motiv să mă gândesc că nu voi apuca să-mi văd copiii crescând şi că nu-mi voi cunoaşte nepoţii… În aceeaşi zi am fost la chirurgul care a tratat-o şi pe mama. Ultima oară am văzut-o în ziua în care mama a murit. A izbucnit în lacrimi şi mi-a spus: «Arăţi exact ca ea». Asta m-a dărâmat. Apoi am zâmbit şi am stabilit că trebuie să rezolvăm această problemă“, a mai scris Angelina Jolie.

Actriţa a suferit săptămâna trecută o intervenţie laparoscopică

”Aveam o mică tumoare beningnă la un ovar, dar nu aveam niciun semn de cancer… Nu este posibil să elimin toate riscurile şi rămân cu o predispoziţie pentru cancer. Voi căuta metode naturale să-mi întăresc sistemul imunitar. Mă simt feminină şi ştiu că am făcut alegeri corecte pentru mine şi familia mea. Copiii mei nu vor spune niciodată: «Mama a murit de cancer ovarian». Chiar dacă urmez un tratament hormonal, acum sunt la menopauză. Nu voi mai putea avea copii şi mă aştept să trec printr-o serie de transformări fizice. Dar mă simt împăcată cu ce va urma“, a adăugat Angelina.

Actriţa americană a şocat întreaga lume, în urmă cu doi ani, după ce şi-a extirpat sânii, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii de cancer mamar.

Brad Pitt şi Angelina Jolie au şase copii: trei adoptaţi – Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam – şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în 2008.

libertatea.ro


Distribuie
..