O altă POVESTE de DRAGOSTE celebră. Sophia Loren şi Carlo Ponti

Distribuie

Sophia Loren s-a născut la Roma, pe 20 septembrie 1934. La 15 ani câstigă locul doi la un concurs de frumuseţe. A lucrat cu regizori ca Fellini, Visconti, Antonioni, De Sica. 4. Câstigă premiul Oscar pentru filmul “La Ciociara”.

Numele Sophiei Loren, pe numele său real Sofia Scicolone, te duce imediat cu gândul la senzualitate, frumuseţe şi sex-apeal.

Producătorul Carlo Ponti îi schimbă numele în Sophia Loren şi îi încredinţează primul rol de la care începe celebritatea ei – Aida în filmul regizat de Clemente Fracassi, în 1953.

Prima căsătorie a Sophiei cu Carlo Ponti a avut loc în septembrie 1957. Carlo, care era căsătorit déjà, a obţinut un divorţ în stil mexican , fără să se prezinte la judecată şi s-a însurat cu Sophia. Dar, o lună mai târziu, au aflat că proaspătul soţ fusese acuzat de bigamie, iar biserica catolică nu le recunoştea cununia. Această primă căsătorie a lui Ponti a fost anulată în 1966, după ce au ajuns la o înţelegere cu prima sa soţie, Giuliana. Toţi trei s-au mutat în Franţa. După ce au obţinut cetăţenia franceză, Carlo şi Giuliana au obţinut şi un divorţ legal, recunoscut pe teritoriul noii lor patrii. Abia atunci, Sophia l-a cerut pe Carlo de bărbat şi a devenit şi mama copiilor săi, aşa cum îşi dorea. Au împreună doi baieţi. În 1968 se naşte Carlo Jr , iar în 1973, Edoardo.

În 1982, în urma unor vechi probleme cu fiscul italian, Sophia este acuzată de evaziune fiscală și închisă, rămânând timp de 17 zile în penitenciarul din Caserta. Responsabilitatea evaziunii fiscale a fost atribuită apoi impresarului său.

Printre nenumăratele premii câştigate, se numără şi Oscar-ul din 1962  pentru La Ciociara, fiind primul de acest gen câştigat pentru un film difuzat într-o limbă străină ,alta decât engleza.

Cert este că nicio altă actriță italiană n-a ajuns vreodată la o asemenea popularitate internațională.


Distribuie
..