O actriţă din Moldova face furori la Cannes! Silvia Busuioc, elegantă la premiera filmului regizat de Mick Davis! FOTO

Distribuie

Actriţele de origine română fac furori anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes. De data asta, Silvia Busuioc s-a numărat printre invitaţii de seama de la premiera filmului de scurt metraj românesc “Lingura veche”, care a avut loc în cadrul celebrului festival!

Actriţa de origine română Silvia Busuioc s-a numărat printre invitaţii de seamă de la premiera de la Cannes a filmului de scurt metraj românesc “Lingura veche” (The Silver Spoon), produs de Dan Draghicescu şi regizat de celebrul Mick Davis (Modigliani, The Invisible, Another Nine & a Half Weeks).

Filmul de 15 minute îi are în rolurile principale pe Ada Perjoiu şi Sandu Mihai Gruia şi reprezintă România la categoria filmelor de scurt metraj din cadrul Festivalului de la Cannes, scrie news.portal-start.com.

Silvia Busuioc şi-a făcut apariţia la premieră alături de Yvonne Florescu, o măicuţă de origine română în vârstă de 88 de ani, care se numără printre observatorii culturali ai Festivalului de Film de la Cannes. La eveniment, Silvia a ales să poarte o rochie creată de designerul român Stephan Pelger.

Născută la Chişinău, pe 7 septembrie 1989Silvia Busuioc s-a mutat în Italia încă de la vârsta de 16 ani, acolo unde a început să studieze actoria şi a început primele ei proiecte în televiziune. În anul 2013 a fost cooptată ca actriţă principală în serialul de comedie de mare succes “Fuoriclasse”, care a fost difuzat pe Rai Uno până în primăvara acestui an.

În prezent, Silvia locuieşte la Los Angeles, acolo unde a fost acceptată la The Actors Studio, o organizaţie celebră dedicată actorilor profesionişti, condusă în prezent de Al Pacino, Ellen Burstyl şi Harvey Keitel.

Silvia a terminat de curând munca la primul ei film românesc, ce va avea premiera anul viitor. La CannesSilvia a primit propunerea de a juca în această vară într-un film american, care va puncta cel mai important proiect al actriţei în limba engleză.


Distribuie
..