Moldoveanul Sorin Opaiţ, model de succes în Portugalia şi Italia. Citeşte un interviu cu tânărul de 20 de ani (FOTO)

Distribuie

Originar din Moldova şi anume din oraşul Teleneşti, Sorin Opaiţ a ajuns un model de succes în Portugalia şi Italia, însă mai puţin recunoscut de către Moldova.La ai săi 20 de ani tânărul a adunat experienţă în sfera modelingului timp de patru ani, prezentând colecţiile celor mai renumite branduri.

Moldoveanul  povesteşte  cititoarelor ZUMI.md despre  „cheia” succesului, cât şi despre soarta  modelingului  autohton.

Zumi: Cum ai ajuns să mergi pe acest drum?

Sorin:  În 2007 am părăsit  Republica  Moldova şi m-am stabilit cu traiul în Lisabona, Portugalia. Primii doi ani  au fost de acomodare. Am  început să învăţ  limba şi să-mi  continui studiile. Nu ştiam  exact ce vreau şi care va fi vocaţia mea, până în clipa  în care am cunoscut o fată  moldoveancă, care deja  lucra în sfera  modelingului portughez. Noi  doi ne-am împrietenit foarte bine. Deseori o însoţeam la castinguri, iar într-o zi am avut norocul să dau peste  un director de agenţie. Acesta a văzut în mine trăsăturile unui potenţial model. Întrebat dacă  aş  vrea să colaborez cu agenţia lui,  am zis “ de ce nu? E o provocare pentru mine”.  Evident, nici nu bănuiam că peste câţiva ani  modelingul va trece dintr-un joc într-o aptitudine.

Zumi:  Cât de greu ţi-a fost să faci faţă  regimului  din lumea modelingului?

Sorin:  Nu pot spune că am întâlnit mari greutăţi, asta pentru mi-a plăcut din prima zi ceea ce fac.  Aspectul meu fizic se potriveşte standardelor. De aceea  nu am fost  nevoit să ţin un anumit regim alimentar pentru că datorită ritmului  activ, pe care îl aveam.   Când am fost în   Milano, aveam câte 15 castinguri pe zi , nici măcar nu reuşeam să merg la toate. Mă trezeam la dimineaţa şi de aici  începea adevărata nebunie. Uneori uitam că trebuie să şi manânc. De la 6.00 dimineaţa până la  ora 23.00 seara, eram pus pe fugă. După stresul pe care l-am avut, slăbisem mai mult de 10 kilograme.   

Zumi: Ce crezi despre modelingul din Moldova?

Sorin: Fetele din  Moldova sunt foarte frumoase, însă modelingul ca business este foarte slab. E nevoie de multă muncă  dar şi de bani ca modelingul autohton să capete un nivel mai înalt.

Zumi: Ai colaborat cu vreo agenţie de modeling din Moldova?

Sorin: Din păcate nu. Însă pe viitor e posibil să colaborez. Aş dori foarte mult să investesc în moda din Moldova.


Zumi: Cât de mult promovezi Moldova în străinătate?

Sorin: Eu mă mândresc cu ceea ce fac şi ma mândresc că sunt născut în Moldova. Modalitatea mea de a o promova  în străinătate este prin ceea ce fac şi efortul pe care îl depun. Dacă sunt întrebat despre originea mea, primesc plăcere să le lămuresc ce este Moldova şi unde se află.


Zumi: Te indignează faptul că nu eşti recunoscut  în Moldova?

Sorin: Nu. De fapt nu mă consider vedetă. Am rămas aşa cum am fost, nu am uitat de unde vin şi ţin legătura cu toţi colegii mei din şcoală.

Zumi: Povesteşte-ne  despre ce faci acum şi dacă ai planuri să revii în ţară?

Sorin: Am făcut o pauză de jumătate  de an, am lăsat modelingul într-o parte şi m-am apucat să studiez fotografia. Iubesc foarte tare să pozez, dar şi să fac poze. Nu ştiu ce anume voi face pe viitor, dar cu siguranţă va fi ceva legat de fotografie şi modă.
Autor: Diana Musaelean


Distribuie