Lauren Bacall şi Humphrey Bogart, una dintre cele mai lungi relaţii de iubire hollywoodiene

Distribuie

Deşi diferenţa de vârstă dintre ei era de 25 de ani,au fost căsătoriţi 13 ani şi au împreună doi copii.

Dacă unele cupluri hollywoodiene au ieşit în evidenţă prin violenţe şi altercaţii, Bogart şi Bacall au format un cuplu fericit timp de 13 ani.

Evreică de origine română, Lauren Bacall avea 19 ani când l-a cunoscut pe cel căruia avea să-i devină soţie un an mai târziu, Humphrey Bogart.

Într-o seară, Bogart a mers în camera ei şi a sărutat-o. Acesta a fost începutul unei lungi poveşti de dragoste, presărată cu nenumărate obstacole.

Primul dintre obstacolele care au stat în calea relaţiei de dragoste dintre „Bogie” şi Bacall era faptul că el era deja căsătorit, cu o alcoolică ce obişnuia să devină violentă. În plus, el nu credea că la anii lui mai poate face fericită o tânără frumoasă cum era Lauren.

Anturajul şi religia lui Lauren erau şi ele o problemă.

Totuşi, în mai 1945, ei se căsătoresc în cadrul unei ceremonii simple care s-a ţinut la o fermă din Ohio.

În martie 1952, Humphrey Bogart câştigă Oscarul pentru cel mai bun actor în The African Queen, film regizat de cel mai bun prieten al său, John Houston. În acel moment avea 2 copii, o soţie seducătoare, o firmă de producţie, un iaht şi două maşini Jaguar. Ce altceva şi-ar mai putea dori un om !?… Poate sănătate…Din 1954, Bogart începe să se simtă rău, avea dureri puternice de stomac. I se depistează o tumoare malignă pe esofag, este operat şi are o perioadă scurtă de remisie, dar este conştient că nu-şi va vedea copiii mari. Moare pe 14 ianuarie 1957.

Anul acesta Lauren Bacall împlineşte 90 de ani şi a primit şi ea Oscarul pentru întreaga sa carieră. A mai fost căsătorită o dată, dar a divortat. Întotdeauna a declarat că încă îl mai iubeste pe Humphrey Bogart…


Distribuie
..