Laura Cosoi NU are voie să divorţeze. Regulile stricte ale religiei ei

Distribuie

Laura Cosoi s-a măritat, în weekend, cu alesul ei. Blonda, în vârstă de 33 de ani, a cântărit foarte bine acest pas, deoarece nu mai există cale de întoarcere. În religia ei, divorţul nu poate separa două persoane unite în faţa lui Dumnezeu.

Botezată în religia catolică, Laura Cosoi este obligată să respecte doctrina acestui cult. Cu alte cuvinte… să nu se departă de soţ.

Potrivit religiei catolice, doi soţi pot divorţa, dar vor rămâne uniţi în faţa lui Dumnezeu pentru toată viaţa. Cu alte cuvinte, cununia religioasă nu se oficiază decât o dată în viaţă şi nu poate fi „încheiată” decât după ce unul dintre soţi moare, potrivit ziarului Ring.

Astfel, o persoană catolică comite adulter dacă are o relaţie chiar şi după divorţ. În plus, nu se va putea împărtăşi. Papa Francisc încearcă îmblânzirea acestei doctrine stricte, mai ales în cazuri de violenţă familială sau de exploatare a unuia dintre soţi.

În ce condiţii pot divorţa doi soţi catolici

Chiar dacă Biserica Catolică nu este de acord cu divorţul, Tribunalul Roman Rota de la Vatican a admis anularea căsătoriei în următoarele situaţii: influenţa unui părinte asupra unuia dintre soţi, gelozia, narcisismul, mitomania, infidelitatea, abuzul de droguri sau consumul de alcool, aversiunea faţă de sex a unuia dintre soţi sau lipsa dorinţei de a avea copii a unuia dintre ei.


libertatea.ro


Distribuie