Interviu exclusiv cu artistul italian Stefano Nutti: “Din 100 de moldovence, 80 sunt frumoase, iar 20 sunt superbe”(FOTO)

Distribuie

Originar din Italia, Stefano Nutti este un artist cunoscut în multe tări din Europa, însă locul pe care îl vizitează cu cel mai mare drag este oraşul Chişinău. El nu are nevoie de a se afirma în Moldova. Vizitează această ţară pentru că este cu adevărat îndrăgostit de tradiţiile, exotice pentru el, dar şi de femeile şi atmosfera ospitalieră de aici. Vezi ce spune un veritabil italian despre Moldova, tradiţiile moldoveneşti, femeile de aici, dar şi despre situaţia din showbiz-ul autohton.

Zumi:  Prin ce eşti atras  de Moldova?

Stefano: Sunt îndrăgostit de acestă ţară. Nu am venit aici ca să devin mai popular. Iniţal am venit să-mi vizitez un prieten şi eram foarte curios să cunosc această ţară.  Nu m-am aşteptat că voi deveni atât de respectat  şi solictat de către popor. Fapt care m-a făcut să fiu atras de aceat loc.

Zumi: Ce sentimente ţi-a trezit Moldova când ai vizitat-o pentru prima dată?
 
Stefano: Când am coborât din avion, am simţit o atmosferă cu totul diferită. A fost o dilemă pentru mine, de ce aici sunt atât de multe maşini de lux, când ţara nu este într-o situaţie economică atât de bună. Am rămas surprins şi de  faptul  că avionul, în care am zburat  erau  foarte multe femei. Ulterior am înţeles că majoritatea pasagerelor erau femeile care lucrează în străinătate, fapt care m-a întristat.

Zumi: Cum ai caracteriza o femeie moldoveancă?

Stefano: În Moldova sunt  cele mai frumoase femei din lume, italiencele de asemenea sunt frumoase, însă să ştiţi că oriunde m-aş afla spun că, totuşi, moldovencele sunt cele mai frumoase. Nu vreau să câştig simpatia femeilor de aici spunând acest lucru. E doar o părere. Din 100 de moldovence, 80 sunt frumoase, iar 20 sunt superbe. Îmi place că femeile de aici sunt mereu în căutare de ceva. Am observat că atunci când vorbesc cu o femeie moldoveancă, observ nu doar o simplă privire, ci o lume absolut misterioasă. 

Zumi: Ce  calităţi trebuie să întruchipeze o femeie  pentru a fi perfectă?

Stefano: Nu vreau să vorbesc despre frumuseţe, ceea ce depinde de natură.  Primordial pentru o femeie este să se iubească şi să aibă grijă de stilul său de viaţă, de modul de comunicare şi de comportament. Bărbatul întodeauna o să aprecieze o femeie blândă, dulce, care este emotivă şi nu în ultimul rand să poată exprima o poveste  printr-o simplă privire.

Zumi: Cine este muza care te ghidează în viaţă ?

Stefano: Sigur că soţia mea, Roberta. Ea este totul pentru mine. Ea este amanta mea, prietena mea, mama copilului meu,  chiar si managerul meu. 

Zumi: Cum  rezista familia ta ritmului tău de viaţă de artist ?

Stefano: Când am început să am o relaţie cu Roberta, ambii eram conştienţi că va trebui să rezistăm acestui  ritm de viaţă. Primi ani din căsnicie eram  călăuzit de soţia mea în fiecare turneu, chiar şi după naşterea fiicei nostre Azura.  Însă, de când a venit timpul ca Azura să meargă la şcoală, sunt nevoit să călătoresc singur. Sunt foarte ataşat de familia mea şi sunt recunoscător  soţiei mele că are o mare încredere în mine.

Zumi: Pe ce piloni se bazează o relaţie cu mentalitate europeană?

Stefano: Din păcate în Moldova persistă mentalitate prea conservativă în relaţii.  Consider că dacă hotărăşti să fii împreună cu o persoană şi dacă într-adevăr este vorba de o dragoste reciprocă şi adevărată, atunci libertatea nu are de suferit.  Pentru mine asta înseamnă o dragoste adevărată, când o relaţie se bazează pe încredere, ci nu pe anumite restricţii.

Zumi: Ce părere ai despre Showbiz-ul din Moldova?

Stefano: Dacă e să vorbim de partea financiară, pot spune că situaţia nu este atât de bună. Sunt indignat de faptul că mulţi artişti, care într-adevăr sunt foarte talentaţi, sunt nevoiţi să cânte la nunţi pentru 300 de euro.  Sunt însă impresionat de faptul că mulţi cântăreţi, chiar dacă nu câştigă mult, se implică foarte mult în activităţi caritabile.

Zumi: Ai putea să te muţi cu taiul în Moldova?

Stefano: Ca un moldovean aş putea să trăiesc aici, însă ca un italian cred că nu aş rezista. Spun asta, pentru că deja sunt fascinat de Moldova şi mă înţeleg foarte bine cu popoul de aici. M-am indrăgostit de această ţară, însă mult mai mult sunt cucerit de oamenii de aici. De aceea,  mă simt şi eu câtuşi de  puţin moldovean.


Zumi: Pe final, ce mesaj le transmiţi moldovencelor?

Stefano: Le doresc să fie mai libere în exprimare şi  să trăiască în armonie cu sine. Femeile ar fi mult mai fericite dacă s-ar simţi libere şi apreciate în familie.  Ele trebuie să aibă grijă de aspectul său  fizic şi să se respecte. Am văzut femei de 35 de ani, care aveau un aspect de parcă ar fi avut peste 50 de ani. Bineînţeles că acest fapt depinde şi de atitudinea bărbaţilor. Le îndemn să lupte pentru feminitatea pe care o poartă.

AUTOR: Diana Musaelean


Distribuie
..