Interviu cu Nataşa Medvedev: De la pupitrul de ştiri la rolul de mămică GALERIE FOTO

Distribuie

Prezentatoarea Publika TV, Nataşa Medvedev este o adevărată profesionistă în tot ceea ce face. Are o carieră frumoasă, un soţ iubitor, iar peste câteva săptămâni va deveni mama unui băieţel. Spune lucrurilor pe nume şi are un fler extraordinar de a transmite informaţia către telespectator. Zumi.md i-a descoperit imaginea Nataşei din spatele ecranului.

Care a fost prima reacţie când ai aflat că vei avea un copil?

– Reacția a fost firească, doar că m-a surprins într-o oarecare măsură, pentru că nu puteam să cred că această minune s-a produs și în cazul meu. A fost o sarcină planificată. Chiar dacă sunt căsătorită de mai bine de cinci ani, în tot acest răstimp nu mi-am dorit un copil. Aproape de 30 de ani a apărut această dorință, iar gândurile de a deveni mămică nu-mi treceau. Așa că am început pregătirile. M-am adresat la medic și am urmat toate sfaturile acestuia. Deși mă așteptam ca minunea să se producă din start, a trebuit să aștept vreo jumătate de an pâna la aflarea veștii. Mai exact, s-a întâmplat la doar cateva zile dupa ce am sărbătorit 30 de ani.

Cine a fost prima persoană căreia i-ai dat minunata veste?

– Bineînțeles că soțul meu. El e un tip chibzuit, de aceea a reacționat foarte calm și firesc, eu fiind cea care a explodat de emoție. Apoi i-am spus celei mai bune prietene. Convenisem împreună cu soțul meu să mai așteptăm până a da vestea oamenilor dragi, mai ales că și medicul mi-a recomandat să fac acest lucru după primul trimestru, care prezintă suficient de multe riscuri. Ardeam de nerăbdare să-i dau vestea mamei, care a așteptat cel mai mult acest bebeluș, așa că am anunțat-o. Pe la 4 luni au aflat colegii de la Publika, iar telespectatorii mi-au observat burtica abia la Gala “10 pentru Moldova”, cand eram în luna a opta.

Cât de mult te-a schimbat sarcina?

– Nu cred că m-am schimbat prea mult, însă sunt sigură că acest lucru se va întâmpla în scurt timp. Consider că nașterea este singurul miracol la care asistă omul de-a lungul vieții sale. Iar momentul o schimbă pe mămică, în primul rând, dar și pe oamenii dragi de lângă ea. Până în prezent stilul meu de viață a rămas același, cu mici excepții. Sarcina pentru mine nu este o povară și savurez din plin din ea. Din primele săptămâni am zâmbit, am fost calmă și relaxată.

Te aşteptai să fie băieţel sau a fost o surpriză?

– În familia mea, dar și a soțului există o criză mare de fete. Așa că toți eram în așteptarea unei fetițe, însă n-a fost să fie. Vestea că voi avea un băiețel m-a derutat un pic. O perioadă de timp eram dezamăgită, până când am avut o problemă de sănătate. Pentru câteva clipe am simțit că, de-a dreptul, îmi pierd copilul şi atunci am începul să-l iubesc cu adevărat. Iar după ce burtica devenise vizibilă și mișcările bebelușui erau din ce în mai puternice, dragostea pentru el creștea de la o zi la alta. A fost, probabil, un semnal. Important e că mi-am revenit. De altfel, îi sunt recunoscătoare copilului meu. Abia aștept să-l întâlnesc și să-i mulțumesc pentru comportamentul său exemplar din burtică.

Moral, spui că nu te-ai schimbat, dar regimul alimentar ți l-ai modificat?

– De la bun început am stabilit propriile reguli, mi-am permis absolut orice produs, care, bineînțeles, nu pune în pericol viața copilului meu. Am început să fiu atentă la cantitatea și calitatea produselor consumate. Acum, la sfârșit de sarcină sunt mai precaută. Sunt foarte norocoasă că până în săptămâna 34 de sarcină am adăugat doar 7 kg, iar până la sfârșit sper să nu depășesc 10 kg. O perioadă, atât cât mi-a permis sănătatea, am făcut și sport. Momentan, înlocuiesc sportul cu mersul pe jos, mese mici și dese.

 Ce relaţie vei stabili pe viitor cu fiul tău?

– Deocamdată nu am răspuns la această întrebare. Știam cum voi fi cu fiica mea, relația dintre mamă-fiu e diferită. Soțul meu mi-a zis din start că niciodată nu îl vom pedepsi cu bătaia. Eu îmi doresc să fiu prietenă cu fiul meu și voi face tot posibilul să aibă încredere în mine, să se simtă liber, să-mi povestească secretele lui și când va crește să-l învăț cum să se comporte cu fetele.


 Îi dorești copilului tău o carieră în televiziune?

– Sunt un om realist și obişnuiesc să mă gândesc la ce se întâmplă aici și acum. Nu pot spune ce se va întâmpla peste douăzeci de ani. Acum mă gândesc la clipa în care îl voi vedea pentru prima dată și tot ce-mi doresc este să fie sănătos.

Cum e atmosfera în familie când sunteți aproape de a mai avea un nou membru?

– Relația cu soțul meu este una puternică și frumoasă, iar nașterea copilului vine doar să completeze familia noastră. Avem o căsnicie fericită, din prima zi ne-am bucurat din plin unul de celălalt, ne-am oferit timp pentru a ne remarca profesional, mai apoi am ajuns la concluzia că e timpul să ne lărgim familia. Nu de alta, dar avem prea multă dragoste de oferit.

Vei naște pe cale naturală sau prin cezariană?

– Urmează să fac o ecografie pentru a afla dacă sunt pregătită atât eu cât și copilul pentru o naștere naturală. Am citit ce presupune operația de cezariană, așa că dacă asta va fi cea mai bună soluție, moral cel puțin, sunt gata. La acest capitol urmează să mă mai documentez peste câteva săptămâni, când emoțiile, dar și teama vor crește.

Vrei ca soțul tău să fie prezent la naștere?

– Nu cred că mi-ar putea fi de folos. Asta pentru că, dintotdeauna prezența oamenilor dragi, în momente speciale pentru mine, m-au emoționat și mai mult. Simt că singură m-aș descurca mai bine. Chiar și așa, dacă soțul meu va fi pregătit și își va dori cu adevărat să fie alături de noi, nu mă voi împotrivi.

Vei lipsi o perioadă din echipa PublikaTV. Cu ce gând pleci în concediu de maternitate?

– Mi-e foarte greu să mă despart de PublikaTV, chiar dacă sunt conștientă că plec doar pentru o perioadă de timp. După mai bine de 4 ani petrecuți alături de colegii mei, urmează cea mai lungă despărțire. Deși eram în stare să mai muncesc, am decis să plec mai devreme în concediu de maternitate, pentru că vreau ca telespectatorii mei să mă știe plină de puteri și energică. Faptul că voi deveni mamă este o mare provocare pentru mine. Acum voi afla dacă pot fi altfel, persoana care va uita de muncă, chiar și pentru scurt de timp.

Ce calități ai vrea să moșteneascăca fiul tău?

– Aș vrea ca fiul meu să fie deștept și calculat ca tatăl său. De la mine cred că mi-ar plăcea să moștenească perseverența. Important e să-i respecte pe oameni și să iubească viața.

Ce mesaj ai pentru femeile care planifică un copil?

– Aș dori foarte mult ca viitoarele mămici să înțeleagă că un copil nu trebuie să apară la o anumită vârstă. El trebuie să vină din dragoste, să fie așteptat, doar asta contează. Dacă o femeie simte că este pregătită moral și fizic pentru a da naștere unui copil, atunci societatea, statutul civil sau situația financiară nu ar trebui să fie o piedică.


Distribuie
..