Inna cântă o piesă plagiată VIDEO

Distribuie

Piesa, “Club Rocker”, e revendicată de cântăreţul spaniol Robert Ramirez, care i-a intentat un proces vedetei din România şi îi solicită despăgubiri de 227.000 de euro.

Spaniolul Robert Ramirez Carrasco a sesizat că piesa lui, „Minute of Life“, are o “soră geamănă” în România, remixată şi intitulată “Club Rocker”, care a intrat recent în repertoriul Innei.
 Ramirez a acţionat-o în judecată pe cântăreaţa noastră, sesizând totodată şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, căreia i-a cerut să analizeze ambele piese pentru a stabili dacă au elemente comune.
„Noi nu putem să dăm verdicte pentru că nu suntem tribunal. Am ascultat piesele şi am găsit asemănări foarte multe. Spaniolii au reuşit să facă o schiţă armonico-melodică foarte documentată şi au trimis la noi această schiţă foarte la obiect”, a declarat Ionel Tudor, citat de Mediafax.
 
La rândul său, Horia Moculescu a spus că sesizarea a fost analizată de comisie săptămâna trecută.„Noi ne-am aflat în faţa unui dosar al unei case de avocatură şi am confirmat analiza societăţii compozitorilor din Spania”, a spus şi Horia Moculescu.
 
Cert e că Inna trebuie să facă faţă unui proces, în care Ramirez îi solicită despăgubiri de 227.000 de euro, motivând cu faptul că plagiatul l-a făcut să piardă contracte importante şi chiar să intre în depresie.


Distribuie