INCREDIBIL! Ce spune Apple despre FURTUL fotografiilor NUD ale vedetelor

Distribuie

Scandalul de proporţii iscat după ce mai multor vedete internaţionale li s-au spart conturile şi li s-au furat poze nud din telefoane a afectat grav imaginea companiei Apple. Reprezentanţii firmei au confirmat compromiterea conturilor iCloud ale unor vedete, dar, în mod uluitor, au dat vina tot pe victime.

Presa americană a speculat, imediat după publicarea fotografiilor nud cu vedete, că imaginile ar fi fost obţinute cu ajutorul unei vulnerabilităţi din aplicaţia care permite stabilirea locului geografic unde se află un iPhone pierdut sau furat, deoarece aplicaţia permite un număr nelimitat de încercări de ghicire a parolei de acces pentru accesarea telefonului, scrie libertatea.ro.

Reprezentanţii Apple au declarat că accesul ilegal la conturile afectate a avut loc prin ghicirea de către atacatori a parolelor folosite de fiecare utilizator afectat în parte. 

„După mai bine de 40 de ore de investigare, am descoperit că anumite conturi, ale unor vedete, au fost compromise de un atac ţintit asupra numelor de utilizator, parolelor şi întrebărilor de siguranţă, o practică ce a devenit prea obişnuită pe internet. Niciunul din cazurile investigate de noi nu a fost provocat de o vulnerabilitate în vreun sistem al Apple, inclusiv serviciul iCloud şi aplicaţia «Find my iPhone» (Găseşte-mi telefonul, n.r.)”, a transmis compania Apple.

Totuşi, un profesor universitar a sugerat că este nevoie de mai mult decât un nume de utilizator şi o parolă obscură pentru a proteja un cont de internet de riscul unui furt.

„Nu este prima dată când au fost furate fotografii din conturi de stocare la distanţă şi nu va fi nici ultima. Nu este corect să dăm vina pe victimele furtului. Se poate ca ele să fi urmat doar instruţiunile publicate de serviciul folosit pentru protejarea conturilor. Sistemele de autentificare nu sunt ieftin de construit corect la scară mare. Dacă vă uitaţi la ce fac Apple, DropBox şi Google şi comparaţi cu ce fac băncile pentru a-şi proteja clienţii, veţi vedea că băncile iau mai multe măsuri de siguranţă” „, a declarat Steven Murdoch, cercetător în domeniul securităţii informaţionale la University Colleg în Londra.

Printre celebrităţile ale căror fotografii private au fost furate se numără Jennifer Lawrence, Avril Lavigne, Amber Heard, Scarlett Johansson, Wynona Ryder, Hayden Panettiere. Unele publicaţii vorbesc şi despre date pesonale ale unor vedete ca Hillary Duff, Jenny McCarthy, Kaley Cuoco, Kate Bosworth, Keke Palmer şi Kim Kardashian.


Distribuie