Gabriel Cotabiţă, în stare extrem de GRAVĂ la spital! Iată ce spun medicii

Distribuie

Gabriel Cotabiţă a fost dus în sala de operaţii de la Spitalul Floreasca. Acolo i se va introduce un cateter în cavitatea unui vas sangvin pentru a se putea explora funcţionarea cavităţilor inimii şi ce fel de obstrucţionări există.

UPDATE ora 14.54 Starea cântărețului Gabriel Cotabiță este gravă, dar stabilă, a declarat vineri pentru AGERPRES Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

„A fost resuscitat de către echipele noastre în drum spre spital. Starea lui este gravă, dar stabilă”, a spus Oprița.

El a precizat că pacientul este internat și investigat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Floreasca.

Cunoscutul cântăreţ Gabriel Cotabiţă (59 de ani) a fost găsit în stare de inconştienţă la o sală de fitness din incinta hotelului Hilton din Capitală.

Medicii de pe SMURD au fost chemaţi imediat şi l-au resuscitat timp de 40 de minute, după ce artistul ar fi intrat în stop cardiorespirator. Solistul a fost apoi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cotabiţă se află cum în stare critică şi respiră doar cu ajutorul aparatelor.

Cine este Gabriel Cotabiţă

Gabi Cotabita s-a nascut 1 noiembrie 1955 la Craiova si este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati cantareti din Romania. A fost de-a lungul timpului solist al trupei Holograf, in anii ’80, iar in ultima perioada a fost liderul formatiei VH2.

A absolvit Institutul de Electrotehnică din Craiova fiind inginer. În perioada 1967-1969 urmează cursurile Școlii Populare de Artă din Craiova. A debutat în muzica rock în anul 1975 alături de grupul Redivivus devenind o vedetă a genului. În luna octombrie a aceluiași an are loc primul spectacol al formației și un an mai târziu Redivivus participă la Festivalul Artei Studențești de la Galați unde Gabriel Cotabiță primește premiu pentru cel mai bun solist vocal.

În 1983 Holograf rămâne fără solist vocal și-l solicită pe Gabriel Cotabiță să vină în trupă.Împreună au scos în anul 1984 albumul Holograf 1.Pe vremea aceea în componența Holograf erau Gabriel Cotabiță –voce, Mihai Pocorschi-chitară/voce, Sorin Ciobanu- chitară, Antonio Furtună-clape, Nichi Temistocle-chitară bass, Edi Petroșel-percuție. Prezența trupei în același an pe scena de la Cenaclu Flacăra reprezintă rampa de lansare pentru băieți. Despărțirea de Holograf se face din cauza vizei care îi este refuzată de două ori lui Gabriel Cotabiță pentru o serie de turnee în străinătate motiv pentru care decide să părăsească trupa. Este momentul în care se întoarce la Redivivus la Craiova cu care obține succese până în anul 1986 când este contactat de Ionel Tudor pentru a-i interpreta la festivalul Mamaia o piesă.

Gabriel Cotabiță este recomandat compozitorului de către fostul coleg de trupă din Holograf, Tino Furtună. Despărțirea definitivă de Redivivus se face printr-un concert pe data de 20 mai. Cotabiță a ales prin muzica ușoară scena: „In 1986 muzica așa-zis ușoară a fost pentru mine ultimul tren pentru a putea cânta pe scenă renunțând la activitatea din restaurante”. Din anul 1986 se dedică muzicii ușoare, pop și își formează o trupă de turneu, respectiv Vodevil.

În anul 1990 susține primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia. Prezintă Festivalul „București ‘91”. În anul 1992 susține recital pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de aur”. Din anul 1995 este director muzical și realizator de emisiuni la Tele 7abc. În 1995 debutează la festivalul Mamaia în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” pe care i-o încredințează Nicoletei Ciopraga care concura la interpretare. În 1998 impune primul regulament al festivalului de la Mamaia dar care nu este respectat fapt care-l determină pe Cotabiță să refuze să ia parte la următoarele două ediții considerându-le din start compromise. În 2000 apare pe discul lui Cornel Fugaru „In the name of the music”. În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2. I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, mai 2002. În 2003 prezintă festivalul internațional Callatis; deține unul din cele mai puternice Fan-cluburi din țară care a fost înființat la București în anul 1991.

Premii

1988 – obține premiul publicului cu melodia „Încearcă” la concursul „Șlagăre în devenire”

1988 – obține trofeul la festivalul Mamaia cu piesa „Dă-mi o șansă”

1990 – obține trofeul pentru piesa „Ave Maria!”

1991 – piesa „Te tog domnișoară nu pleca” este desemnat șlagărul anului la festivalul de la Mamaia și tot în același an piesa „Ce mai vrei” obține locul al III-lea la aceeași secțiune

1992 – obține trofeul cu piesa „Lasă-mi pe cer o stea”.Tot în același an piesa „Dacă lumea ar fi a mea” se clasează pe locul al II-lea la secțiuena Creație iar „Balada timidului soldat” se clasează a doua la secțiunea Șlagăre

1993 – „Voice from above” devine șlagărul anului la festivalul Mamaia

1995 – „Raiul e pe pământ” devine șlagărul anului la festivalul Mamaia

1996 – „Atunci când nu ești” se clasează pe locul al III-lea la secțiunea „Șlagăre” de la festivalul Mamaia

1997 – „Poate că da, poate că nu” se clasează pe locul al II-lea la secțiunea „Șlagăre” și tot în același an Gabriel Cotabiță obține locul al II-lea la secțiunea Creație cu piesa „Să nu ne spunem adio”.

1997 – primește trofeul la Festivalul Cântecului de dragoste pentru piesa „Să nu ne spunem adio”

1997 – obține diploma de merit la „Unisong International Songs Contest”, USA

1998 – obține premiul al III-lea la secțiunea Soul R&B la „Pacific International Song Contest Surfers Paradise, Australia

1998 – obține trofeul pentru piesa „Balada timidului etern”

1999 – obține trofeul pentru piesa „Te iert”.

libertatea.ro.


Distribuie
..