Gabriel Cotabiţă a intrat în moarte cerebrală! Vezi AICI detalii de ultimă oră

Distribuie

Gabriel Cotabiţă a fost internat vineri la secţia de Terapie Intensivă de la „Floreasca”, după ce a căzut la pământ inconştient în sala de fitness a unui hotel din Capitală. Starea de sănătate a îndrăgitului cântăreţ este în continuare critică.

Familia și prietenii apropiați ai lui Gabriel Cotabiță au aflat, luni după-amiază, de la medici că artistul nu mai are activitate cerebrală, iar funcțiile lui vitale sunt menținute artificial, a dezvăluit, pentru „ring„, Adrian Enache.

„Noi ne rugăm pentru Gabi, doar că, din păcate, nu mai avem de ce… Am vorbit cu Mihai Pocorschi (colegul lui Cotabiță în trupa VH2 – n.r.), iar medicii au spus că lui Gabi nu-i mai funcționează creierul și că a intrat în moarte cerebrală. Din păcate, nu se mai poate face nimic acum”, a mărturisit, cu tristețe, Adrian Enache.

Mihai Pocorschi a confirmat informația că Gabriel Cotabiță nu are deloc „activitate cerebrală”, precizând că respectă dorința familiei de a nu oferi informații despre starea artistului.

„Nu există activitate cerebrală, din câte știu eu. De ce să spunem că e mort sau că nu e mort?! Toată lumea are speranță. Vom vedea ce se întâmplă. Nu ascunde nimeni informațiile, cert e că nu și-a revenit”, a declarat, pentru „ring”, Mihai Pocorschi.

Medicii de la spitalul Floreasca au oferit primele date oficiale despre Gabriel Cotabiţă. Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Capitală. Cântăreţul a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

„Pacientul se află internat în momentul de faţă în Secţia de Terapie Intensivă fiind în status post stop cardio-respirator resuscitat şi necesitând măsuri specifice de terapie intensivă, inclusiv ventilaţie mecanică. Starea pacientului este gravă, dar stabilă.

Investigaţiile complexe de la internare până la momentul de faţă indică drept cauza cea mai probabilă a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac (produs în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral.

Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care îl evaluează permanent, în funcţie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii. Precizăm încă o dată faptul că starea pacientului este stabilă”, se scrie într-un comunicat oficial de la Spitalul Floreasca. 

Într-un mesaj postat luni pe Facebook, fiica lui Cotabiţă le mulţumeşte celor care transmit gânduri bune familiei, precum şi medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cadrele medicale, despre starea lui Cotabiţă: Medicii nu mai pot face nimic, doar Dumnezeu îl mai poate salva

”Mulţumim din inimă tuturor celor care ne trimit gânduri bune şi vor continua să facă acest lucru şi să ne fie alături. În acest moment, tatăl nostru beneficiază de toată îngrijirea medicală necesară şi mulţumim pe această cale echipei Spitalului Floreasca pentru dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă. Este o perioadă în care familia se concentrează exclusiv asupra stării de sănătate a tatei, drept urmare vom continua să nu răspundem solicitărilor separate din partea presei, iar când va fi cazul pentru declaraţii, le vom face. După cum bine ştiţi, tata este o persoană demnă şi discretă, atât în ce priveşte viaţa lui personală, cât şi în apariţiile publice. Apelăm atât la colegii lui, cât şi la presă să facă posibil ca acest lucru să rămână neschimbat. Înţelegem preocuparea şi o apreciem, însă vă rugăm să nu vă lăsaţi conduşi de emoţii pentru a obţine orice fel de informaţie legată de starea lui. Reprezentanţii Spitalului Floreasca, cu acordul nostru, sunt singurele persoane abilitate să ofere informaţii despre evoluţia condiţiei sale de sănătate şi am agreat ca ei să ofere o declaraţie în cursul zilei de astăzi”, scrie fiica lui Gabriel Cotabiţă.

romaniatv.net.


Distribuie
..