Fraudă de 1,2 miliarde € în care sunt implicaţi David şi Victoria Beckham! Iată despre ce este vorba

Distribuie

Un caz încâlcit a fost dat publicităţii ieri de presa din Marea Britanie. Cel puţin 1.000 de oameni înstăriţi din Regat, printre care se regăsesc şi personalităţi din mai multe domenii, ar fi implicaţi într-o schemă de fraudare a Fiscului prin neplata taxelor şi a impozitelor, paguba ridicându-se la peste 1,2 miliarde de euro (un miliard de lire sterline).

Cei mai cunoscuţi dintre cei vizaţi de anchetă sunt fotbalistul David Beckham şi soţia lui, Victoria, notează libertatea.ro.

Investigaţia a început cu puricarea conturilor şi a activităţii unei companii britanice de producţie de film, care beneficia de scutirea de la plata impozitului sub legea stimulării filmului din Regat.

Şefii companiei au atras astfel sponsorizări uriaşe de la circa 1.000 de bogătaşi din Marea Britanie, aceştia, la rândul lor, beneficiind prin astfel de donaţii de scutirea unei părţi din taxe şi impozite.

Printre cei care au dat bani se numără soţii David şi Victoria Beckham, care au o avere de peste 200 de milioane de euro. Alături de ei, alte nume grele sunt târâte în scandal: cântăreaţa Annie Lennox, fotbalişti precum Steven Gerrard, Wayne.


Distribuie