Fifty Shades of Grey: 5 lucruri pe care SIGUR nu le știai

Distribuie

“Fifty Shades of Grey”, cel mai vânat film, de către îndrăgostiți și doritorii de povești fierbinți, este, deja, sold out în foarte multe cinematografe din țară! Acesta ar fi primul lucru mai puțin știut. Următoarele 4 sună la fel de bine.

1. Românii au ales: de Valentine’s Day, merg la Fifty Shades of Grey

Bazat pe romanul vândut în peste 100 de milioane de exemplare traduse în peste 52 de limbi, inclusiv în română, scris de E L James, CINCIZECI DE UMBRE ALE LUI GREY se pare că este cadoul preferat de îndrăgostiții din România de Valentine’s Day 2015. Christian Grey și Anastasia Steele, cuplul care a înflăcărat imaginația a peste 100 de milioane de cititori din toată lumea, prinde acum viață în interpretările lui Jamie Dornan și Dakota Johnson în ecranizarea romanului-fenomen cu același titlu.

2. Playlistul filmului conține nume ca Sia, Ellie Goulding, Skylar Grey, Vaults

Coloana sonoră a filmului este semnat de unul din “greii” de la Hollywood, Danny Elfman, cel care a compus teme muzicale care au făcut istorie, precum cea a serialelor-cult Desperate Housewives și The Simpsons. Albumul cu muzica filmului conține 16 piese, o parte aparținând unor clasici precum Frank Sinatra (“Witchcraft”), The Rolling Stones (“Beast of Burden”) sau Annie Lennox (“I Put a Spell on You (Fifty Shades of Grey)”), dar și piese noi ale unor staruri de azi, precum Ellie Goulding (“Love Me Like You Do”), Sia (“Salted Wound”), Skylar Grey (“I Know You”), Jessie Ware (“Meet Me in the Middle”), Laura Welsh (“Undiscovered”), Vaults (“One Last Night”), AWOLNATION (“I’m on Fire”) și două piese noi ale trupei The Weeknd (“Where You Belong” și “Earned It (Fifty Shades of Grey)”).

3. Audi-ul A3 care apare în film a fost pus pe piață spre vânzare, de-abia după ce s-au terminat filmările

Sufletul-pereche al Anastasiei, Christian, are o flotă impresionantă de automobile AUDI la dispoziție, dintre care amintim doar modelele R8, S8, precum și noul A3, pe care i-l face cadou Anastasiei, și care nu a fost pus pe piață spre vânzare decât după ce s-au terminat filmările. Christian e posesorul nu numai al unor mașini de lux, ci și al unui elicopter care este cel mai recent model EC130, cel mai mare elicopter care poate fi deținut de o persoană privată, și care costă în jur de 2 milioane de dolari. Pentru scena în care acesta îi face o surpriză Anastasiei și îi oferă o plimbare privată cu elicopterul, echipa de decoratori au amenajat interiorul aparatului de zbor cu cele mai elegante elemente în stilul personal al lui Christian.

4. Titlul real, FIFTY SHADES OF GREY, a fost interzis a fi folosit pe platou, în discuțiile profesionale sau personale ale celor implicați

Din cauză că filmul are la bază una din cele mai populare cărți din toate timpurile, dar și din cauza numelor angrenate în producție, echipa de producție a trebuit să evite riscul ca locațiile de filmare să fie blocate de mulțimile de curioși, așa că tot procesul de producție s-a desfășurat în condiții de securitate extreme. Titlul real, FIFTY SHADES OF GREY a fost interzis a fi folosit pe platou, în discuțiile profesionale sau personale ale celor implicați, precum și în toată corespondența legată de producție. S-a folosit, în schimb, numele de cod The Adventure of Max and Banks, Max fiind numele câinelui scriitoarei E L James, iar Banks, numele cățelușului scenaristei, Kelly Marcel.

5. Natura explicit sexuală a CĂRȚII  a fost transpusă în film, elegant și cu stil

Cartea are un stil foarte vizual, dar problema cea mai delicată a fost găsirea celui mai potrivit mod cinematografic pentru a transpune gândurile Anei, care are o serie de monologuri interioare în roman. Dar, pentru că regizoarea, Sam Taylor-Johnson, e  și cineastă, și fotografă, și artist vizual, a reușit să sesizeze și să integreze în imagini și în poveste elementele simbolice din carte: cravata, mașinile, Camera Roșie, cele care îl definesc pe Christian așa cum e el. Universul său a fost populat în film cu lucruri care vorbesc despre el și despre eleganța stilului său, nu doar aruncate pur și simplu în decor.

Cât despre natura explicit sexuală a cărții, regizoarea a ales să o includă în film astfel încât să confere poveștii cinematografice onestitate și semnificație, totul transpus frumos, elegant, cu stil.

libertatea.ro


Distribuie
..