Evgeny Plushenko a decis să participe la Jocurile Olimpice din Sochi

Distribuie

Mare star al patinajului artistic, Evgeny Plushenko, a fost ales de Federaţia Rusă să reprezinte ţara în concursul de patinaj artistic masculin în cadrul Olimpiadei de la Sochi, cu toate că Evgeny a fost accidentat până acum şi a lipsit de la Europene.

Federaţia Rusă a anunţat că are un singur loc disponibil pentru sportivi în cadrul concursului masculin de patinaj artistic, astfel că bătălia pentru calificarea la Olimpiadă a fost cruntă, scrie ADPM.  Evgeny Plushenko a fost învins la Campionatele Rusiei de tânărul Maksim Kovtun, care avea astfel toate şansele să participe la Sochi.

După ce acesta a eşuat să facă impresie bună, clasându-se doar pe locul cinci la europene, Federaţia Rusă şi-a îndreptat atenţia către marele Evgeny Plushenko, care a obţinut o medalie la ultimele 3 Jocuri Olimpice. Ieri, Evgeny Plushenko a susţinut o probă examen în faţa unor specialişti din Federatia Rusă de Patinaj, care au decis că sportivul este cel care trebuie să reprezinte ţara la Sochi.

Bătălia pentru o medalie la Olimpiadă este foarte grea pentru Plushenko, care are concurenţi de temut. Spaniolul Javier Fernandez este deja dublu campion european şi are un program de puternic, în plus China si Japonia au la rândul lor patinatori cu pretenţie la aur.


Distribuie
..