Dumitru Dubanjiu, moldoveanul care a făcut înconjurul lumii cântând pe vase de croazieră (GALERIE FOTO)

Distribuie

Dumitru Dubanjiu se poate considera un artist norocos. La doar 34 de ani, acesta a reuşit să facă înconjorul lumii cântând alături de muzicieni de talie internaţională. Chiar dacă se bucură de faimă şi este apreciat de publicul de peste hotare, artistul a revenit în Republica Moldova pentru a-şi face un nume şi acasă.

Dumitru Dubanjiu a învăţat la liceul “Ciprian Porumbescu” din Chişinău. Dragostea pentru muzică a moştenit-o de la tatăl său, Gheorghe Dubanjiu, care deşi nu avea studii muzicale, cânta la acordeon ca un profesionist, scrie apropomagazin.md.

În ultimii ani de studii artistul a început să câştige primii bani, cântând la nunţi alături de alţi colegi de-ai săi. După absolvirea Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi-a încercat norocul în Canada. Auzind de la alţi artişti cu care cânta că o agenţie angajeză muzicieni, a trimis CV-ul. Peste câteva zile a fost chemat la audiţii. L-au acceptat, iar timp de cinci ani a cântat pe nave maritime luxoase, alături de muzicieni din Republica Moldova, Canada şi Statele Unite.

Aventura artistului nu se limitează doar aici. De 8 ani, împreună cu Radu Tălămbuţă, un alt muzician din Moldova, cântă în cel mai prestigios hotel din Monte Carlo.

În 2010 artistul s-a căsătorit, iar peste un an în familia acestuia a venit pe lume şi un copil. De când şi-a întemeiat familia, pianistul a renunţat la contractele cu vasele de croazieră, chiar dacă mai are şi azi oferte, păstrând totuşi contractul de colaborare cu prestigiosul hotel din Monte Carlo. Acasă, artistul colaborează cu maestrul Nicolae Botgros şi alţi artişti.


Distribuie
..