Cătălin Josan, ÎNNEBUNIT după asta! FOTO

Distribuie

Poate mulţi dintre voi nu au ştiut, dar Cătălin Josan este o persoană nu doar talentată, dar şi curioasă de a cunoaşte totul. Nu e secret că interpretul adoră să …

Cătălin Josan adoră să gătească. Cu toate că a trecut ceva timp de la participarea showman-ului la proiectul MasterChef din România, Cătălin nu încetează să surprindă cu reţetele sale. De data asta, a gătit ananas copt în glazură de caramelă citrice şi rom. Se pare că interpretul este înnebunit după diverse delicii…

Trebuie să fie mai mult decât delicios!

Şi pentru că Cătalin este darnic, s-a împărţit cu reţeta:

Ingrediente: 
– 1 ananas, 
– 1 portocala, 
– 1 lamaie, 
– 2 lime, 
– 2 pachetele zahar vanilat, 
– 25 g unt, 
– 5 linguri cu varf de zahar, 
– 100 g apa, 
– 50 grame rom.

1. Se curăță ananasul de coajă; se taie șanțuri în spirală de 5mm grosime de-a lungul șirurilor de găuri rămase de la coajă.
2. Într-o tigaie, se pun 2 lunguri de zahăr, până se topește complet. Se adaugă untul și se amestecă. Se adaugă bucățile de ananas rămase după spiralare, apa și romul (atenție să nu flambeze). Se amestecă și se lasă să se reducă 20min la foc mic. Se strecoară.
3. Pe o tavă, se amestecă 3 linguri de zahăr și coaja rasă mărunt de la portocală, lămâie și lime. Se tăvălește ananasul în coajă și zahăr.
4. Într-o tigaie, se pune ananasul în picioare și se toarnă siropul de rom. Se pune la cuptorul încălzit la 175 grade Celsius pentru 2 ore.
5. La fiecare 15min, se ia din caramelul scrus în tigaie și se toarnă peste ananas.
6. Se lasă 5-10 minute să se răcească după ce se scoate din cuptor. Se servește cu înghețată.

Cătălin Josan a mai făcut şi câteva glume:

ATENȚIE: Pentru ananasul din imagine s-au jertfit două degete. Acestea au suferit arsuri cauzate de siropului de caramelă, tu lu mama lui de sirop! După un pic de ulei de cătină, starea fizică a celor două degete revine treptat la normal.


Distribuie
..