Beyonce, dată în judecată pentru” Drunk in Love”

Distribuie

O cântăreață de folk din Ungaria îi acuză pe Beyonce şi Jay-Z că au inclus în piesă “Drunk în love” bucăţi din melodia ei, fără să ceară acordul.

Monika Miczura  Juhasz, cunoscută în țara ei natală drept Mitsou, a depus în instanță la New York, dovada că o piesă folk interpretată de ea a fost “prelucrată digital” și folosită ilegal de cuplul Beyonce-Jay-Z. “În videoclip, solo-ul vocal a lui Mitsou se aude timp de 57 de secunde în timpul secvențelor intime și cele cu plaja în timpul nopții. Vocalizele lui Mitsou se aud în timp ce Beyonce cântă și sunt incluse chiar și în secvența cu solo-ul lui Jay-Z. În total, vocalizele lui Mitsou ocupă un minut și jumătate din piesă.” Cel puțin așa acuza cântăreața de origine maghiară. Ea susține că nu i-a cerut nimeni permisiunea să folosească aceste vocalize și că nu a semnat niciun document legal, în sensul acesta.

Beyonce, Jay-Z, dar și producătorul american Timberland sunt acuzați de plagiat. Mitsou cere în instanță ca piesa “Drunk in love” să fie interzisă difuzării până când vocalizele ei vor dispărea din componență.

Melodia “Bajba, Bajba, Pelem”, a fost înregistrată ca “Gipsy Life On The Road”  în 1997 de către Mitsou și grupul Ando Drom.

Succesul de care s-a bucurat “Drunk in love” i-a adus divei americane două premii Grammy pentru “Best R&B Song” și “Best R&B Performance”.

După povestea asta întrebarea e: oare  Queen B și Jay-Z, considerați cel mai puternic cuplu din showbiz, au rămas fără inspirație?  Sau e doar un alt proces intentat de dragul publicităţii?

1music.ro


Distribuie
..