Astăzi are loc prima semifinală EUROVISION! AFLĂ pentru cine poţi vota în seara asta

Distribuie

Pregătirile pentru finala națională Eurovision sunt pe ultima sută de metri. Azi seara și joi vor avea loc cele două semifinale, iar sâmbătă, 28 februarie, începând cu ora 19.45 – FINALA.

Interpreții ajunși în finală au, în acest an, mai mult loc pentru fantezie, grație scenei de formă ovală, mult mai mare decât în anii precedenți. Cei peste 120 de metri pătrați de ecrane LED vor crea o imagine spectaculoasă. Pentru show-ul de lumini și efecte speciale sunt implicate peste 100 de corpuri de iluminat dinamice și statice. În plus, anul acesta, Eurovision Moldova 2015 este mult mai interactiv. Au fost lansate o serie de activități multimedia, iar fanii candidaţilor la Eurovision au putut urmări interpreţii favoriţi prin intermediul reţelelor sociale. 

„Încă o noutate a evenimentului din acest an constă în faptul că, pentru prima dată, am admis interpreți și artiști de peste hotare, care să participe în cadrul selecției noastre naționale”, a declarat Vitalie Rotaru, șeful delegației Eurovision Moldova. 

Cum se va vota

În acest an, publicul va putea vota de pe un număr de telefon mobil nu mai mult de 20 de ori, 10 apeluri și 10 sms-uri. De pe un număr de telefon fix vor putea vota doar cu 10 apeluri. Acest lucru va conferi un grad mai mare de obiectivitate notei din partea publicului. În acest an, și juriul va prezenta într-un mod diferit notele. Fiecare membru al juriului va anunța personal notele pe care le-a pus fiecărui interpret și va fi însoțit de o grafică computerizată. Juriul va fi compus din 9 membri.

Câștigătorul concursului național Eurovision Moldova va participa la Concursul Muzical Eurovision, ajuns la cea de-a 60-a ediție. Acesta se va desfășura în Austria, ca urmare a victoriei Conchitei Wurst la concursul din 2014 cu piesa „Rise Like a Phoenix”. Cele două semifinale au fost stabilite pentru 19 și 21 mai 2015, urmând ca finala să aibă loc pe 23 mai 2015.

Astăzi o să participe:

evzmd.md


Distribuie