Angelina Jolie, marcată de povestea unei copile violate cu sălbăticie. Cum a reacționat actrița

Distribuie

Angelina Jolie, care deţine titlul de emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi participă în mod activ la campanii organizate pe plan mondial pentru a evita folosirea violenţelor sexuale în timpul conflictelor armate, cere autorităților să ia măsuri drastice împotriva actelor barbare ale grupării Statul Islamic.

Mii de femei şi fete au fost răpite, violate şi vândute ca sclave sexuale de Statul Islamic după ce această grupare militară a instaurat un califat pe teritorii din Siria şi Irak în vara anului trecut, potrivit ONU şi mai multor organizaţii care militează pentru drepturile omului.

„Cea mai agresivă grupare teroristă din lume din zilele noastre foloseşte violul ca punct central al terorii sale şi al modului său de a distruge comunităţi şi familii”, a declarat Angelina Jolie, marţi, într-o comisie a Parlamentului britanic.

Vedeta americană, care şi-a unit forţele cu fostul ministru de Externe britanic William Hague, în 2012, pentru a lansa o iniţiativă internaţională care să prevină violenţele sexuale în timpul conflictelor armate, a vorbit cu mai multe adolescente cu care s-a întâlnit în zone de război şi care au fost violate, scrie Mediafax.

Printre acestea s-a aflat şi o tânără din Irak, în vârstă de 13 ani, care a fost violată de mai multe ori, alături de câteva prietene ale ei, şi, apoi, a fost vândută pentru 40 de dolari. Povestea copilei a marcat-o pe Angelina Jolie și vedeta a decis să reacționeze imediat.

În 2014, vedeta hollywoodiană şi fostul ministru britanic au organizat primul summit global împotriva violenţelor sexuale din zone de război, la Londra, la care au participat reprezentanţi din peste 150 de ţări, cu obiectivul de a face o prioritate din limitarea violenţelor sexuale în acele zone şi „desfiinţarea culturii impunităţii” pentru aceia care se fac vinovaţi de astfel de acte reprobabile.

 


libertatea.ro


Distribuie
..