AFLĂ cum poți scăpa de cearcăne

Distribuie

Cearcănele rămân un subiect delicat pentru multe persoane care se confruntă cu ele. Industria cosmetică face bani buni din produsele destinate acoperirii lor, iar terapiile naturiste care le combat sunt printre cele mai căutate pe Internet. Și totuși, urmele cenușii de sub ochi nu se dau întotdeauna duse cu una cu două. La un workshop recent de medicină estetică, vedetă a fost și una dintre terapiile care au drept beneficiu tratarea cearcănelor.

Este vorba despre substanțele performante de umplere care duc terapia anticearcăn la un alt nivel.

Ca să înțelegem mai bine cum apar cearcănele, am solicitat opinia medicul dermatolog Andreea Iftimie care ne-a explicat faptul că șanțurile lacrimale deformate, cât și colorația din zona perioculară, adică cearcănele, au câteva cauze clare. “Diformitatea șanțurilor lacrimale apare prin dispariția grăsimii din zona subiacentă, fie din stratul superficial, fie din cel profund, fie din amândouă. Acest fenomen se produce după slăbire masivă (mai mult de 5 kg), ocazie cu care grăsimea se împuținează din toate zonele corpului, inclusiv din zona feței.

Se mai întâmplă o dată cu înaintarea în vârstă ca grăsimea din compartimentele feței să migreze înspre în jos (efectul gravitației) astfel că se produce o acumulare de grăsime în zona de jos a feței (mandibulară, de pildă) și o dispariție din etajele superioare ale feței. Tot trecerea timpului este responsabilă și de mărirea în dimensiuni a orbitei prin scăderea masei osoase. De asemenea, anumite tipuri de cearcăne sunt corelate cu o disfuncție renală. Colorația ce dă aspectul de tip ochi-de-raton este de cele mai multe ori genetică și ereditară.

O altă cauză a unei colorații vizibile în zona perioculară este stagnarea sângelui venos. O altă situație ce face ca zona de sub ochi să pară mai închisă la culoare este dată de vizibilitatea mușchiului orbicularis oculi prin transparența pielii, care este foarte subțire în zona aceasta. Cearcănele se agravează din cauza retenției de fluide ce survine ca urmare a lipsei de somn, a dormitului “pe burtă”, a ingestiei de alcool seara înainte de culcare” explică medicul formarea cearcănelor.

Dacă unele dintre cauze pot fi evitate, altele, precum trecerea timpului sau cele genetice își pun amprenta sigură la nivelul feței, iar orice privire în oglindă generează nemulțumiri legate de aspectul pielii zonei ochilor. Substanțele performante de umplere pot contracara aceste efecte nedorite! Iată cum funcționează acestea!

“Un cocteil unic din RHA – acid hialuronic rezistent și elastic având doua forme – fluidă și vâsco-elastică, precum și un complex dermorestructurant având în compoziție 8 aminoacizi, antioxidanți, vitamine și minerale au rolul de a redensifica pielea extrem de subțire din zona perioculară. Redensity Eyes de la Teosyal reumple imediat șantul lacrimal deformat și redă chipului aspectul odihnit și proaspăt” spune medicul Andreea Iftimie, recomandând și produse cosmetice de întreținere a efectelor substanțelor de umplere.

”În cazul ochilor și cearcănelor, vorbim despre un spațiu de injectare foarte mic și chiar dacă pui puțin mai mult, printr-o exercitare a unei presiuni ușoare, îl poți redistribui. Scade riscul de edeme și are un complex dermal de restructurare ceea ce stimulează reîntinerirea pielii, ca un efect sinergic. E un mare avantaj față de produsele anterioare” a adăugat medicul german Stefan Lipp, prezent la workshop-ul de medicină estetică.

De altfel, substanțele performante de umplere au fost folosite live în cadrul workshop-ului, unde medicii dermatologi de top din Germania, Franța și Spania au vorbit și despre tendințele care domină piața injectărilor.

”În zona centrală a Germaniei, acolo unde lucrez eu, trendul este ”less is more.” Acum injectăm cantități mici de produs, pentru că avem tehnici mai bune, substanțe de umplere mai bune, dispozitive mai bune. Dacă analizăm piața fillerelor și pe cea a toxinei botulinice, vom observa că se folosesc cantități mici de produs pentru un rezultat cât mai natural. Dacă în trecut foloseam 5 seringi, acum folosim 2, 3 seringi cu produs. În ultimii 5 ani, dozele au scăzut treptat, pentru că stăpânim tot mai bine tehnologia și anatomia” ne-a mărturisit dermatologul Wolfgang Redka Swoboda.

Unul dintre subiectele abordate s-a referit la solicitările pacientelor care vor transformările radicale de imagine, cu efecte, de cele mai multe ori, total inestetice.

”Cel mai bun rezultat este când atunci când prietenii tăi nu observă că ți-ai făcut ceva. Adică remarcă faptul că arăți bine și pun asta pe seama faptului că te odihnești, că nu mai pierzi nopți etc” a concluzionat medicul german Stefan Lipp.

Totodată, medicii au tras atenția asupra unui alt aspect: pacienții trebuie să fie precauți în privința provenienței substanțelor de umplere. Pe piața neagră, circulă produse de origine animală extrem de periculoase. |n plus, experiența dovedită a medicului trebuie să fie hotăr`toare atunci c`nd recurgem la o terapie estetică, fie ea și o injectare care durează c`teva minute.

oanacuzino.ro


Distribuie
..