AFLĂ adevărul! IATĂ ce a făcut-o pe Angelinei Jolie să-și extirpeze sânii și ovarele

Distribuie

Angelina Jolie a iscat numeroase controverse după ce a dezvăluit faptul că și-a extirpat atât sânii, cât și ovarele, de teama cancerului. Pentru că au fost și multe voci critice pe lângă cele de susținere, actrița a explicat ce a făcut-o să ia această decizie radicală.

Opt membri ai familiei actriţei americane Angelina Jolie au murit în ultimii ani, înainte de a ajunge la vârsta a treia, din cauza unor gene care determină apariţia cancerului.

Angelina Jolie a luat măsuri drastice după ce a aflat că este purtătoare a unei gene (BRCA) care creşte considerabil riscul de cancer şi a suportat de curând o nouă intervenţie chirurgicală. Ea a scăpat astfel de teama care o urmărea încă din copilărie, aceea că va muri de cancer.

Actriţa americană, mamă a şase copii, a vorbit într-un editorial apărut în The New York Times despre motivele care au determinat-o să facă operaţiile respective şi a spus că a luat acea decizie pentru a creşte în rândul publicului gradul de conştientizare în ceea ce priveşte riscul de cancer şi, în cele din urmă, pentru a salva vieţile altor persoane.

„Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia mea. Ştiu că fiii şi fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiţi să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»”, a adăugat vedeta americană.

libertatea.ro


Distribuie
..