Adevăratul motiv pentru care Oana Zăvoranu a vrut să se SINUCIDĂ

Distribuie

Deși a rostit vorbe grele în trecut, Oana Zăvoranu este la pământ după moartea mamei ei, care a afectat-o mai mult decât s-ar fi așteptat cineva.

Starea ei și cocktailul de medicamente pe care-l ia, de ani de zile, pentru durerile de cap ar putea crea o combinație periculoasă pentru sănătatea ei, potrivit spuselor doctorului Tudor Ciuhodaru.

„Depresia de doliu e o reacție normală de apărare a organismului. Am foarte mulți pacienți care ajung la urgență în urma asocierii acestei reacții de doliu cu cocktailurile medicamentoase. Când medicamentele nu sunt eliberate pe bază de rețetă, sunt folosite abuziv și sunt asociate în doze neconforme recomandărilor medicale, iar atunci apar complicații severe: depresii respiratorii, tulburări cardiace, comă și chiar deces. Există însă și reacția depresivului care când primește anxiolitice, hipnotice sau sedative, pentru a-l liniști pentru moment – devine agresiv și autoagresiv și recurge la gesturi suicidare. Într-o astfel de situație ar fi normal să existe atât suportul anturajului și al familiei, cât și cel al psihologului și, eventual, tot ce se administrează ca medicament să fie sub indicația doctorului”, a explicat conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgență și toxicologie, conform ziarulring.ro.

El spune că în cazul Oanei, celebritatea poate fi un factor favorizant: „Nu putem spune că la 40 de ani un om e «în vârstă», dar în showbiz presiunea e mai mare și vârsta poate crește riscul sinuciderii”.

libertatea.ro.


Distribuie
..