(FOTO) Aceştia sunt 10 cei mai plătiţi sportivi din lume

Distribuie

Revista financiară Forbes nu încetează niciodată „să tragă cu ochiul ” în buzunarele vedetelor, făcând raiting-ul celor mai bine plătiţi sportivi. Maria Sharapova, Cristiano Ronaldo, David Beckham, sunt unele dintre cele mai bogate şi cele mai cunoscute vedete din lumea sportului. Vezi care este salariul acestora!

10. Wladimir Klitschko (Ucraina) box

Foto: myboxing.com

Venit – 24.000.000 de dolari

Este considerat unul dintre cei mai buni sportivi din box, având 16 titluri de câştigător. Anul trecut, împreună cu fratele său Vitalie Klitschko a semnat un contract cu o televiziune din Germania, care pentru difuzarea a 5 lupte dintre cei doi le oferă câte 4 milioane de dolari fiecare.

9. Maria Sharapova (Rusia) tenis

Foto: prison. com.ro

Venit – 29.000.000 de dolari

În raiting-ul celor mai plătiţi sportivi au intrat doar 3 femei, dintre care rusoaica Maria Sharapova s-a dovedit a fi cea mai bogată. Aceasta este sponsorizată de companii precum Samsung, Nike, Porsche, Head.

8. Cristiano Ronaldon (Portugalia) fotbal

Foto: kootation.com

Venit – 44.000.000 de dolari

Anul trecut fotbalistul a bătut 60 de goluri. Chiar dacă nu a luat titlul de cel mai bun fotbalist din 2012, acesta se bucură de o carieră de succes şi un salariu de invidiat.

7. David Beckham (Marea Britanie) fotbal

Foto: fanpop.com

Venit – 47.200.000 de dolari

Anunţând în această primăvară despre plecarea lui din sport, fotbalistul, jucând doar 5 luni pentru clubul francez PSG, a devenit totuşi deţinătorul titlului de campion naţional, deja a 10-a oară în cariera sa de 21 de ani.

6. Aaron Rodgers (Statele Unite) fotbal american

Foto: northjersey.com

Venit – 49.000.000 de dolari

Sportivul este unul din liderii Ligii Naţionale de fotbal. În primăvara acestui an a semnat un contrcat de 110 milioane de dolari cu compania „Green Bay Packers” devenind cel mai plătit jucător al Ligii.

5. Drew Brees (Statele Unite) fotbal american

Foto: o.canada.com

Venit – 51.000.000 de dolari

Vara trecută vedeta fotbalului american a încheiat un contract de 5 ani cu clubul „New Orleans Saints”, din care va primi 100 de milioane de dolari.

4. Lebron James (Statele Unite) baschet

Foto: totalprosports.com

Venit – 59.800.000 de dolari

Este unul dintre cei mai renumiţi sportivi din baschet sponsorizat de Nike. Consorm estimărilor SportsOneSource, numărul vânzărilor de încălţăminte sport cu numele sportivului, a crescut cu 50 de %, aducând companiei un venit de peste 300 de milioane de dolari.

3. Kobe Bryant (Statele Unite) baschet

Foto: forbes.com

Venit – 61.900.000 de dolari

Este liderul „Los Angeles Lakers”, vedeta Ligii Naţionale de baschet, deţinătorul celui mai mare salariu. Are în spatele său o carieră de 17 ani, avându-i ca sponsori pe: Nike, Coca-Cola, Turkish Airlines, etc.

2. Roger Federer (Elveţia) tenis

Foto: santabanta.com

Venit – 71.500.000 de dolari

Este considerat al 6-lea cel mai bun jucător de tenis din lume. Are cel mai mare număr de sponsori ca: Rolex, Credit Suisse, Nike, Moet & Chandon, etc.

1. Tiger Woods (Statele Unite) golf

Foto: theonion.com

Venit – 78.100.000 de dolari

Un singur contract cu Nike, îi aduge sportivului câte 20 de milioane de dolari pe an. Acesta a fost considerat cel mai bun sportiv în golf, poziţionându-se mereu pe locul 1, în perioada anilor 2001 – 2012. Tiger Woods a câştigat de 78 de ori, cu 4 ori mai puţin decât recordmenul Sam Snid.


Distribuie
..