Zahărul îţi DISTRUGE întregul corp! Iată ce nu ştiai despre acest produs UCIGAŞ

Distribuie

E dulce, e gustos – aşa gândesc mulţi dintre oameni, însă prea puţini sunt conştienţi că zahărul este un adevărat „ucigaş tăcut” şi că acesta creează dezechilibru dezastruos în întregul corp. Vezi mai jos lucruri ciudate despre acest aliment, zahărul.

1. Zahărul îngraşă organele. Produsele care conţin zahăr natural sau îndulcitori artificiali favorizează acumularea de grăsime pe organele interne. Aşadar nu doar circumferinţa taliei se măreşte dacă mănânci mai multe produse dulci decât ar trebui, ci şi circumferinţa ficatului, spre exemplu, scrie lyla.ro

2. Zaharul „pregateste” organismul pentru diabet. Zahărul – sub orice formă – predispune la apariţia diabetului dacă este consumat în exces. Şi să ajungi la exces este foarte uşor! E suficient să bei cafeaua de dimineaţă cu trei linguriţe de zahăr, să mănânci o prajitură sau ceva dulce în cursul zilei, să bei un pahar de suc, să iei mesele mereu cu pâine şi să fii un fan înverşunat al cartofilor. Nu trebuie neaparat să mănânci trei tăvi cu prăjituri zilnic. Doar dacă introduci o dată în organism 150 de calorii din zahărul conţinut de sucul abia băut îţi creşti riscul de a face diabet cu 1,1%.

3. Zahărul dăunează inimii. Acolo unde există o predispoziţie la diabet, există şi o predispoziţie la boli de inimă. De fapt, diabetul şi afecţiunile cardiovasculare merg mână în mână. Diabetul în sine nu te omoară, dar te omoară infarctul sau accidentul vascular-cerebral – incident grave, soldate deseori cu deces, care apar frecvent în rândul persoanelor diabetice.

4. Zahărul afectează venele. Cu cât ai mai mult zahăr în organism, cu atât circulaţia sângelui este încărcat cu insulină produsă de pancreas tocmai pentru a stăvili nivelul glicemic ridicat. Însă insulina afectează arterele şi sănătatea sistemului circulator, probleme care duc la hipertensiune arterială şi chiar la infarct miocardic şi la accident vascular-cerebral.

5. Zahărul dă peste cap colesterolul. Când ne gândim la principalele cauze ale colesterolului ridicat, ne vin în minte mâncărurile cu multă grăsime, fără să ştim că există o cauzalitate enormă între consumul ridicat de produse cu zahăr şi creşterea colesterolului. Chiar şi la persoanele care nu suferă de diabet sau de obezitate, aşadar la cele cu greutate corporală normală, nivelul colesterolului rău în sânge este mai mare dacă acestea obişnuiesc să mănânce produse cu zahăr adăugat.

6. Zahărul creează dependenţă. Este ca un drog, căci creează dependenţă. Cum? Zahărul declanşează eliberarea unor substaţe la nivelul centrilor plăcerii din creier, substanţe de tip opioid, dar şi dopamină. Cu cât consumăm zahăr mai mult timp, în cantităţi mari, cu atât corpul nostru devine rezistent la acesta şi produce mai greu aceste substanţe care generează o stare de bine. Aşadar, suntem nevoiţi, adesea fără să conştientizăm, să creştem aportul de zahăr din alimentaţie.

7. Zahărul te face un animal nesătul. Dacă mănânci produse cu zahăr timp îndelungat, se produce un dezechilibru la nivel chimic în creier care îţi face incapabil corpul de a se simţi sătul. Cu alte cuvinte, te vei simţi mai mereu nesătul. Singurele momente în care va aparea senzaţia de saţietate vor fi acelea în care îţi umpli complet stomacul, dar de îndată ce mâncarea se digeră, revine şi foamea.


Distribuie
..