Vrei să-ți evaluezi starea de sănătate?! Ecografia – o metodă simplă și eficientă de diagnostic

Distribuie

Fie că este vorba de o ecografie de sarcină sau despre o ecografie tiroidiană, ultrasunetele se folosesc pe scară largă în medicină. Femei sau bărbați, copii sau persoane în vârstă – toți pot beneficia pe larg de cea mai răspândită formă de diagnostic disponibilă în prezent.

Medicii imagiști ai C.M. OftalmoCorrect ne spun mai multe despre beneficiile unei ecografii și care sunt avantajele acesteia.

Cum funcționează ecografia/ultrasonografia?

Ultrasonografia (ecografia) rămâne a fi o știință construită pe baza undelor sonore. Prin iluminarea undelor de înaltă fregvență, medicii pot traduce „ ecourile” în sunete care „pot fi văzute”. Anormalităţi ale sistemului reproductiv, ale organelor abdominale, inimă – toate pot fi detectate cu ultrasunete.

Avantajele ultrasonografiei

Este o procedură sigură, rapidă, non-invazivă şi la un preţ mai mult decât accesibil! Cu o singură vizită la un medic imagist – poţi afla starea sănătăţii tale.

Ce beneficii îți oferă un examen ultrasonografic?

Pentru sănătatea femeii: poţi afla în ce condiţii sînt sânii tai, se poate depista anomaliile la nivel de glandă tiroidă, cât şi pe plan ginecologic.

Ginecologie: un medic specialist poate depista o gamă largă de condiţii ginecologice. De exemplu, dacă aveţi dureri pelviene, ultrasunetele  pot fi utilizate pentru a exclude din start hemoragiile interne și anumite boli inflamatorii pelvine. Femeile după menopauză şi orice femeie după 45 de ani prezintă un risc crescut de probleme ginecologice. În urma unei examinări ultrasonografice se pot identifica sau confirma asemenea afecţiuni.

În cazul sarcinii, ecografia joacă un rol foarte important – medicii pot prezice nașterea prematură prin examinarea colului uterin. Pot fi abordate şi problemele de infertilitate. Noile sisteme ecografice cu o rezoluţie mai mare permit medicilor să monitorizeze sistemul reproductiv din primele stadii de dezvoltare a embrionului. Pot fi identificate sarcinile ectopice sau diferite anomalii ale copilului. Tot datorită examenului ecografic se poate identifica sexul copilașului, vârsta gestațională, o orientare neobișnuită a acestuia.

Mamologie: cancerul de sân, afecțiunea care preocupa femeile din întreaga lume, poate fi tratat dacă este detectat în primele etape. Totodată, imagiștii pot detecta chisturile și pot ghida biopsiile. Medicii recomandă un consult profilactic anual, în special dacă aveți peste 35 ani.

Totodată, afecțiunile glandelor endocrine, cum este glanda tiroidă, pot fi depistate ușor, evitându-se complicațiile ulterioare.

Pentru sănătatea bărbatului: Ultrasunetele ajută la diagnosticarea mai multor condiții la bărbați – de la afecțiuni cardiace, până la anomalii ale prostatei sau testiculelor. Acestea pot fi deasemenea utilizate pentru a identifica calculii biliari și disfuncțiile renale.

Pentru sănătatea copilului tău: Un examen ecografic poate oferi atît părintelui, cât și medicului informații rapide despre starea de sănătate a micuțului, fără al supune pe acesta la careva proceduri dureroase. Astfel, un medic poate utiliza ultrasunetele pentru a examina tractul gastrointestinal sau a structurilor osoase. Ecografia fontanelei în cazul bebelușilor sau ecografia trunchiului brahio-cefal poate detecta diferite condiții ale sistemului nervos.

C.M. OftalmoCorrect vă invită să beneficiați de o examinare ecografică care o să vă ofere încredere în ziua de mîine!

Pentru mai multe informații sau pentru o programare la o ecografie la unul din medicii imagiști ai C.M. OftalmoCorrect, sunați la tel:

022 74 34 13

www.oftalmo.md

P.


Distribuie
..