Vă trebuie doar 60 de secunde ca să uitați de durerea de spate

Distribuie

Durerea de spate este flagelul timpului nostru. Ritmul de viaţă actual nu ne permite să acordăm suficient timp ca să avem grijă de noi şi de sănătate. Şederea îndelungată în faţa calculatorului face ca durerea de spate să afecteze oamenii de toate vârstele.

Solicitarea părţii de jos a coloanei vertebrale, stresul şi oboseala – iată doar câteva cauze ale simţului de disconfort în spate. Dar cine dintre noi se poate lăuda cu o ţinută ideală?! Cu timpul noi chiar ne obişnuim cu durerea, fiindcă nu avem timp pentru tratament.

De aceea noi am găsit pentru cititorii noştri câteva exerciţii simple, dar foarte eficiente. Veţi avea nevoie de 60 de secunde. Repetaţi exerciţiile înainte de somn şi veţi uita de durere.

  1. Culcaţi-vă cu faţa în jos, cu mâinile lipite de corp.
  2. Sprijiniţi-vă în coate şi ridicaţi încet partea de sus a corpului. Ridicaţi capul şi menţineţi poziţia pentru 8 secunde.
  3. Reveniţi în poziţia iniţială.
  4. Repetaţi din nou exerciţiul.
  5. Apoi culcaţi-vă pe spate cu mâinile lipite de corp şi îndoiţi genunchii.
  6. Ridicaţi bazinul şi menţineţi poziţia pentru 8 secunde. Reveniţi în poziţia iniţială.
  7. Îndoiţi genunchii şi cuprindeţi-i cu mâinile.
  8. Lipiţi genunchii de piept şi menţineţi poziţia pentru 8 secunde.
  9. Reveniţi în poziţia iniţială şi repetaţi exerciţiul.

Aceste exerciţii relaxează organismul înainte de somn. Încă un sfat: străduiţi-vă să vă mişcaţi cât mai mult pe parcursul zilei. Repetând regulat acest exerciţiu veţi scăpa rapid de durerea de spate şi vă veţi simţi iarăşi un om sănătos. Răspândiţi această informaţie şi altor oameni care au un mod de viaţă “sedentar”.

sanatosi.com.


Distribuie
..