Un cercetător rus susține că a descoperit secretul vieții veșnice în urma unei injecții! VIDEO

Distribuie

Omul de știință pretinde că se simte mai puternic și mai sănătos după ce și-a injectat o bacterie care are 3,5 milioane de ani.

Anatoli Brouchkov, decanul Departamentului de Geocriologie de la Universitatea de Stat din Moscova, a declarat că nu s-a mai îmbolnăvit de gripă de 2 ani tocmai datorită substanței injectate.

Bacteria numită Bacillus F a fost ținută în permafrost timp de peste 3 milioane de ani, păstrându-și compoziția intactă.

Aceasta a fost testată în prealabil pe celule aparținând șoarecilor, dar și pe celule umane, iar Brouchkov a decis să fie Porcușorul de Guinea al acestui experiment, neștiind care ar fi putut fi consecințele hotărârii sale: „După experimente de succes pe șoareci și musculițe, m-am gândit că ar fi interesant de încercat cultura bacteriană inactivată.”

Cercetătorul a mai declarat următoarele: „Nu știm exact cum funcționează. De fapt, nu știm exact nici cum funcționează aspirina, de exemplu, dar funcționează… Același lucru e valabil și aici: nu putem înțelege mecanismul, dar vedem impactul… Poate că sunt câteva efecte adverse… Bineînțeles, asemenea experimente trebuie întreprinse în clinici, cu echipamentul și statisticile necesare… Dacă vom afla cum rămâne în viață bacteria, probabil vom putea găsi o modalitate prin care să ne prelungim viața…”

Până în momentul de față, specialiștii au reușit să deblocheze ADN-ul respectiv și caută să înțeleagă care sunt genele ce permit supraviețuirea acestuia în permafrostul siberian.

Bacteria ar putea, de asemenea, să rezolve problema infertilității la femei. S-a observat că femelele-șoareci care aveau astfel de probleme au reușit să se reproducă după ce li s-a injectat această substanță.

libertatea.ro.


Distribuie