Uite ce organ îţi va fi afectat dacă nu îţi îngrijeşti dinţii

Distribuie

Pentru o dantură de invidiat trebuie, în primă instanţă, să-ţi periezi de minim două ori pe zi dinţii, să foloseşti aţă dentară şi să faci în mod regulat gargară. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt şi celelalte obiceiuri sănătoase!

Beneficiile igienei orale

Periajul zilnic al dinţilor, gingiilor şi al limbii, combinat cu vizitele regulate la medicul stomatolog (de două ori pe an), reprezintă un ritual esenţial, menit să înlăture bacteriile dăunătoare şi microbii ce pot duce la apariţia cariilor sau la sângerări gingivale ori infecţii. Igiena orală e importantă pentru întreaga stare de sănătate, mai ales dacă ai probleme de inimă sau suferi de diabet.

Pentru o igienă optimă, adulţii ar trebui să se spele pe dinţi de cel puţin două ori pe zi şi, neapărat, înainte de a merge la culcare. În funcţie de dantură, medicul stomatolog îţi va recomanda o pastă de dinţi şi o aţă dentară potrivite ţie, scrie click.ro.

Elimină băuturile acidulate. Două componente – acidul fosforic şi acidul citric – care dau acea senzaţie înţepătoare băuturilor sunt responsabile şi pentru afectarea smalţului. Deşi un suc ocazional nu strică, pe termen lung, smalţul dinţilor va deveni mai moale şi mai predispus la carii. Optează pentru apă plată, la care poţi adăuga câteva felii de citrice, fructe zdrobite.

Diminuează consumul de zahăr . Zahărul acţionează ca un combustibil pentru bacterii şi aciditatea din gură, ducând la formarea plăcii bacteriene, afectând integritatea smalţului şi provocând probleme la nivelul gingiilor. De fiecare dată când consumi dulciuri, de la zahărul din cafea şi până la îngheţata din weekend, dantura ta este bombardată timp de 20 de minute de producţia de acid. Pentru a preveni apariţia cariilor, limitează consumul de dulciuri şi spală-te pe dinţi după fiecare masă.

Foloseşte o periuţă de dinţi bună. Găseşte un model cu perii moi sau medii, ca duritate. Periuţa de dinţi este concepută să reziste aproximativ 2 sau 3 luni, până să o înlocuieşti. Nu aştepta, deci, mai mult pentru a cumpăra una nouă, deoarece, pe lângă bacterii, perii îndoiţi sau tociţi pot provoca răni fine la nivelul gingiilor.


Distribuie
..