Uimitor! Ce boli aduce BRADUL de Crăciun

Distribuie

Chiar dacă are o aromă plăcută care încinge atmosfera de Crăciun, o veste nu tocmai plăcută circulă de câţiva ani buni şi se referă la pericolele asupra sănătăţii pe care brazii de Craciun le aduc în casă.

Indiferent că vorbim despre brazii artificiali sau cei naturali, un lucru este cert: aceştia ne pot afecta sănătatea! Bradul natural prezintă pe crenguţele sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt ciupercile, în special mucegaiurile.

Un raport prezentat de Colegiul Americam de Alergii, Astm şi Boli Imunologice arată că sporii de mucegai în camerele cu brazi de Crăciun au o concentraţie pe metru cub de aer mult crescută faţă de aerul dintr-o cameră obişnuită, chiar şi din baie, scrie kudika.ro. Mucegaiurile sunt periculoase în special pentru căile respiratorii. Studiile din ultimii ani demonstrează că brazii de Crăciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea în faţa răcelilor, facilitează sinuzitele şi alte afecţiuni din sfera ORL.

De asemenea, mulţi brazi provin din păduri special plantate pentru vânzare, astfel că aceşti brazi sunt stropiţi cu tot felule de substanţe toxice şi pot conţine pesticide pe care producătorii le folosesc pentru a stimula creşterea brazilor.

Ce recomandă specialiştii privind brazii naturali

Brazii Naturali de Crăciun sunt recomandaţi în cazul celor care nu prezintă alergii (fiind mai puţin periculosi pentru sănătate ca brazii artificiali) DOAR dacă spălam bradul înainte de a-l împodobi. După încheierea sărbătorilor de iarnă este indicat să aruncaţi bradul, să nu îl pastraţi în casă până se usucă.


Distribuie
..