Uimitor! Ce are loc în CORPUL tău după ce mănânci VARZĂ creaţă
Varza este regina nutriţiei, spun specialiştii. Toate rudele ei, varza creată ( numită şi varza nemţească), varza roşie, varza de Bruxelles şi varza chinezească, sunt foarte nutritive.
Specialiştii au identificat la toate soiurile de varză substanţe cu proprietăţi antianemice, antialergice, cicatrizante, antitumorale, antioxidante şi sedative. Într-o varietate de boli, puterea vindecătoare a verzei s-a dovedit miraculoasă. Fiarta în abur sau preparată la microunde acest soi de varză îşi păstrează proprietăţile nutritive.
Prin conţinutul de vitamina A, varza creată este o hrană sănătoasă pentru ţesuturi şi ţine la distanţă primele semne de bătrâneţe. Leguma aceasta mai puţin cunoscută, cu efecte protectoare asupra sistemului nervos şi a stresului (conţine vitamine din complexul B (B2, B3, B5) a fost îndelung cercetată, scrie obiectiv.info. De asemenea,acest soi de varză are proprietăţi anticancerigene , specifice familiei cruciferelor, prin aportul uriaş de betacaroten (385 mg ). Totodată, consumul de varză creată ajută la detoxifierea ficatului, întărind sistemul imunitar. Datorită conţinutul modest de lipide, dieta cu varză creată este recomandată frecvent în diferite cure de slăbit, deoarece o porţie de 100 g conţine doar 25 de calorii; în schimb, potasiul (270 mg) şi acidul folic (75 mg) se regăsesc în cantităţi semnificative în compoziţia legumei.
În plus, specialiştii susţin că varza creată menţine sănătatea inimii, a pielii, dar şi nivelurile de energie din organism.