Trucuri simple pentru micşorarea PORILOR DILATAŢI

Distribuie

Porii măriţi dau un aspect inestetic feţei şi apar în rezultatul activităţii excesive a glandelor sebacee. Mai mult, pielea cu porii dilataţi este mai predispusă la apariţia acneei şi a punctelor negre. Problema este des întâlnită atât printre adolescenţi, cât şi printre cei maturi.

Cu toate acestea, dacă vei  lua în consideraţie următoarele trucuri, cu siguranţă vei obţine reducerea dimensiunii porilor şi un aspect luminos al pielii.

1. Tenul perfect  curat
Cel mai esenţial lucru  pe care trebuie să-l respecţi este să-ţi păstrezi tenul curat.  E necesar să-ţi cureţi faţa în fiecare seară, pentru a elimina excesul de sebum şi murdărie adunate în pori de-a lungul zilei. Nu uita şi de spălarea pe faţă de minim două ori pe zi.  Te sfătuim să foloseşti loţiuni de curăţare blândă, care nu conţin săpun, deoarece acestea conţin astrigenţi uşori.

2. Exfoliază pielea
Exfolierea este un remediu perfect pentru porii dilataţi. Alege un produs special conceput pentru tipul tău de piele (sensibilă, mixtă, uscată sau grasă) şi foloseşte-l de două ori pe săptămână.

3. Măşti pentru faţă
Măştile micşorează bine porii şi face pielea mai catifelată. Ţine cont însă, să nu exagerezi, o mască pe săptămână este de ajuns.  Poţi apela la măştile naturale. Citeşte mai jos cum să prepari  două măşti eficiente pentru micşorarea porilor.

4. Benzi pentru pori
O alternativă loţiunilor, sunt benzile  speciale pentru pori, pe care le poţi găsi în farmacii. Acestea  sunt foarte uşor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să le uzi cu putină apă, să le aplici pe faţă şi să aştepţi să  acţioneze 10 minute, iar apoi smulge-le uşor.

5.  Apelează la un specialist
Dacă ai porii extrem de dilataţi te sfătuim să vizitezi un medic cosmetolog pentru a beneficia de un tratament profesional.

MĂŞTI NATURALE PENTRU MICŞORAREA PORILOR

I. Amestecă două linguri cu fulgi de ovăz măcinaţi cu un sfert de cană cu lapte bătut. Acoperă şi lasă consistenţa  peste noapte. Foloseşte apoi masca pentru zonele afectate de pe faţă. Lasă-o să acţioneze timp de 20 de minute, spalăte cu apă rece, apoi masează cu un cub de gheaţă pe porii largiţi şi lasă să se usuce.

 II. Bate spuma albuşul de la un ou şi aplică-l pe zonele afectate. Ţine această mască până se usucă bine. Curăţă apoi cu apă rece şi lasă-ţi pielea să se usuce în mod natural.


Distribuie
..