Trucuri de protecţie a pielii în funcţie de TIPUL TENULUI

Distribuie

Un machiaj este impecabil doar atunci când este aplicat pe o piele sănătoasă şi îngrijită. În funcţie de tipul de piele, îngrijirea tenului este diferită. Vă propunem câteva sfaturi eficiente, care să vă ajute să aveţi grijă de sănătatea pielii şi să aveţi un machiaj impecabil.

Ten normal

Pentru un ten normal, se recomandă demachierea pe bază de uleiuri vegetale, precum cel de măsline. Asiguraţi-vă că tenul este curat şi pregătit pentru etapa următoare: hidratarea. Pentru aceasta trebuie să folosiţi o loţiune tonică revigorantă. Pentru noapte, alege o cremă cu multe vitamine active, cu acţiune antirid. În aşa fel, susţii regenerarea echilibrată a celulelor. Dimineaţa şi seara, aplicaţi un serum hidratant, care are efect de uniformizare a pielii.

Pentru a obţine o piele perfectă, este recomandat să foloseşti un fond de ten cu o formulă ce rezistă mai mult de 12 ore. Dacă pielea ta are nevoie de hidratare şi un aspect uniform, optează pentru un produs care conţine „BB cream”.

Foto: garbo.ro

 

Ten  uscat

Acest tip de ten are nevoie de hrănire şi de creme nuanţatoare, care conţin ingrediente mai puternice, cu efect de primer. Pentru a curăţa acest tip de ten, trebuie să folosiţi produse blânde, create special pentru curăţarea tenului uscat, care nu afectează echilibrul lipidic sau pH-ul pielii.

Echilibrul celular poate fi restabilit folosind mişcări circulare de masaj. Sunt bine-venite cremele cu texturi bogate sau uleioase, chiar dacă pătrund mai greu în piele. Pentru a evita pelicula imperfectă care se poate forma pe suprafaţa tenului, crema se aplică în formă circulară.

Foto: beautyhouse.ro

Ten sensibil

Pentru a îngriji acest tip de ten, alegeţi doar produse care nu conţin ingrediente ce pot avea efect iritant, pentru a-l proteja. Tenul trebuie demachiat prin mişcări blânde, fără a-l agresa. Se toarnă câteva picături de produs pe o dischetă din bumbac, apoi se tamponează pielea şi se îndepărtează particulele de machiaj şi murdărie. Iritaţiile se calmează folosind creme care conţin aloe vera. Importante sunt şi măştile din argilă, care se prepară acasă, amestecând o lingură de pulbere cu una de apă minerală sau cu uleiuri vegetale.

Trebuie evitate produsele care conţin parfum şi alcool în cantităţi mari, acestea irită tenul.

Foto: unceai.ro

Ten gras

Tenul gras are nevoie de o îngrijire temeinică şi  baze hidratante de protecţie. Acizii din fructe exfoliază pielea delicat, curăţă porii în profunzime. Pentru o curăţare cu efect exfoliant, alegeţi un gel de curăţare, plus că acesta mai şi previne apariţia punctelor negre şi a porilor dilataţi. Tenul gras se dezhidratează foarte rapid. De aceea, este indicat să folosiţi o formulă hidratantă, pe bază de apă termală.

Tenul gras are nevoie de produse „oil free” pentru a ajuta la echilibrarea secreţiei sebumului.

Foto:timetv.ro


Distribuie