TRUCURI care te ajută să mănânci mai puţin

Distribuie

Nu este deloc uşor să ţii cu stricteţe o dietă sănătoasă, dar, dacă vrei să dai jos câteva kilograme pentru a arăta impecabil pe plajă, trebuie să te motivezi serios.

Dacă reuşeşti să te „păcăleşti“ să mănânci mai puţin, ai toate şansele să îţi atingi obiectivul şi să slăbeşti chiar mai rapid decât ţi-ai putea imagina. Din acest motiv, ţi-am pregătit câteva trucuri preţioase pentru silueta ta.

Bea un pahar cu apă înainte de a mânca. În acest fel, stomacul tău va fi plin, iar tu te vei sătura mai repede. Dacă nu vrei apă, sucul este o altă opţiune. Însă evită băuturile carbogazoase, ceaiurile dulci şi cafeaua. Sunt calorii de care corpul tău nu are nevoie.

Foloseşte farfurii mai mici. Crezi sau nu, acest truc chiar funcţionează. Când farfuria este mai mare, ai mai mult spaţiu pentru mâncare. Şi doar nu vrei să mănânci o porţie… cu vârf. Ai grijă să mănânci dintr-o farfurie sau dintr-un bol de mici dimensiuni, porţiile vor fi echilibrate, iar silueta ta nu va avea de suferit.

Mănâncă încet. Când eşti la masă şi te grăbeşti, ai tendinţa de a mânca o cantitate mai mare de mâncare. Aşadar, data viitoare ai grijă să savurezi fiecare masă într-un ritm domol!

Nu mânca în timp ce te uiţi la televizor! Nenumărate studii au demonstrat că, atunci când sunt distraşi, oamenii mănâncă mai mult decât în mod normal. Obişnuieşti să mănânci în timp ce urmăreşti serialul preferat?  Scapă de acest obicei imediat, dacă nu vrei să iei câteva kilograme în plus.

Mută legumele şi fructele în partea din faţă a frigiderului. Ştii că, atunci când intri într-un hypermarket, primul lucru pe care îl observi sunt alimentele. Iar acest lucru se întâmplă şi atunci când deschizi frigiderul (sigur, e şi o diferenţă, în frigider găseşti doar mâncare), de aceea este important să ai produsele sănătoase în linia întâi, pentru a nu fi tentată să cauţi deliciile interzise.

Acordă atenţie modului în care se simte organismul tău după fiecare masă. Dacă te simţi lipsită de energie, înseamnă că ai mâncat mai mult decât aveai nevoie. În acest fel, data viitoare te vei rezuma la o porţie mai mică. În plus, nu uita că un regim alimentar sănătos trebuie combinat întotdeauna cu exerciţii fizice.

glamourmagasine.com


Distribuie
..