Tratează răceală prin câteva metode naturale

Distribuie

Anotimpul toamna vine deseori, împreună cu răceala. Observăm tot mai mulţi oameni cu febră, rasul umed şi strănuturi. Pentru a nu cădea în plasa răcelii de toamnă îţi propunem să ţii cont de următoarele sfaturi pentru a combate o fără să apelezi la medicamente.

Suflă nasul permanent
Nu amâna momentul dacă îţi vine să sufli nasul, este bine să ai mereu la îndemână o batistă sau un șerveţel. Pentru a elimina tot din fosa nazală trebuie să ţii un deget pe o fosă şi să sufli puternic nasul.

Fă gargară penru gât
Dacă ai dereri în gât, cea mai eficientă modalitate este gargara care va  ușura durerea. Gargara trebuie să fie din apă caldă şi o lingură de sare, dizolvată. Repetă procedura de clătire de patru ori pe zi. Sau poţi folosi oţet de mere şi miere de albine.

Bea lichide calde
Dacă nu ai febră, ci doar nasul înfundat, bea cât mai multe lichide calde pentru a preveni deshidratarea şi a desfunda fosele nazale.

Fă un duş fierbinte
Un duş fierbinte va la descongestionarea căilor respiratorii. Este indipensabil să te culci în pat imediat cum iesi din baie, pentru a menţine cât mai mult timp căldura în interiorul organismului.

Dormi cu o pernă în plus sub cap
Astfel vei contribui la un drenaj mai eficient al căilor nazale. Poate va fi nevoie să te trezești în timpul nopții pentru a-ți sufla nasul, dar răceala va trece mai repede


Distribuie