Tratează răceala la minut cu ajutorul unor remedii naturale, uşor de pus în practică

Distribuie

Alege metodele naturale pentru a trata o răceală uşoară. Pentru a grăbi vindecarea, e musai să acţionezi încă de la primele simptome: scurgeri nazale, nas infundat, strănut, tuse seacă, durere de cap, senzaţie de moleşeală. Cu ocazia asta, te şi imunizezi straşnic! Fă inhalaţii! O baie de abur cu infuzie de salvie desfundă nasul şi calmează repede gâtul roşu.

– La nevoie, fă inhalaţie de 2-3 ori pe zi. Nu uită să hidratezi bine tenul după procedură.
Bea ceva fierbinte! Oricât ar părea de apetisant, vinul fiert lasăl pentru după ce te vindeci. Foloseşte scorţişoara, un condiment antiviral, pentru a aromatiza ceaiul îndulcit cu miere.

– Fă o baie rapidă! Băile de plante stimulează circulaţia sangvină, ajutând la ameliorarea inflamaţiilor. Condiţia e să nu stai mai mult de 10 minute în cadă, fiindcă te epuizează, segerează femeia.ro.

– Vitaminizează-te! Citricele (portocale, lămâi, kiwi, grepfrut) şi ceaiul verde sunt surse benefice de vitamina C, care îndepărtează infecţiile şi te pune pe picioare în scurt timp.

– Foloseşte legume calde! O ridiche neagră pe care ai scobit-o şi ai lăsat-o la cuptor să iasă sucul e o alinare pentru căile respiratorii. Efect rapid de fluidizare a sinusurilor îl are şi sucul de ceapă.

– Nu uita de zinc! Este în topul mineralelor care reduc starea inflamatorie şi ajută la întărirea imunităţii naturale. Îl găseşti în nuci, ouă, lactate şi cereale integrale.


Distribuie