Tratează ECZEMELE cu metode NATURISTE

Distribuie

Ai o inflamație a pielii, ori ți-au apărut erupții uscate sau supurante, însoțite de mâncărimi intense? Iată cum poți trata naturist eczemele!

În afară de cele ereditare, eczemele dobândite de la diferiți agenți (detergentul de vase, produse alimentare) sau prin contactul cu anumite lucruri se pot trata.

Pentru a preveni apariția eczemelor, este foarte important să se evite alimentele care pot da alergii: lactatele, conservele, ardeiul iute, etc.

• Se poate face o cură de sucuri, pentru a elimina toxinele, în următoarele combinații:
– morcov + sfeclă + spanac;
– morcov + țelină + spanac.
– morcov + sfeclă + castravete (curata si elimina toxine).

Tratamente naturiste

Un remediu intern eficient în acest tratament este uleiul de ciuboțica-cucului care ameliorează eczemele uscate. Remediile externe sunt mai numeroase și includ atât elemente din medicina chineză, cât și din cea tradițional-românească, scrie avantaje.ro.

Reflexologia poate ajuta organismul să se vindece singur, prin masarea zonelor corespunzatoare organelor afectate. Se mai pot folosi alifii naturale, de la plafar, pe bază de: mușetel drăgaică, gălbenele coada-șoricelului, propolis, polen.

De asemenea, băile cu mușetel au un efect calmant. Pentru o cadă plină cu apă este nevoie de jumătate de kilogram de mușețel, care a fiert timp de 10 minute.

Pe locurile afectate se poate aplica pastă de argilă (cataplasme de argilă în pânză, care se vor schimba la 1 h, sau se poate introduce zona afectată direct în nămolul argilos),

Argila are un puternic efect antiseptic, cicatrizant, regenerator de țesut epitelial, antifungic, antiinflamator, antipruriginos.

Un alt remediu o reprezintă baia de tărâţe, care combate mâncărimile. Tărâţele de grâu reduc senzaţia de mâncărime intensă provocată de eczeme. Baia de tărâţe se pregăteşte astfel: într-un vas cu trei litri de apă, se pun 10 linguri de tărâţe. Amestecul se fierbe timp de 15 minute. Când fiertura s-a răcit, se pune pe o pânză de bumbac, cu care se bandajează zona afectată de eczemă. Compresa se schimbă de mai multe ori ori pe zi.


Distribuie
..