Top 5 obiceiuri zilnice care îți ruinează VEDEREA

Distribuie

Fără să îți dai seama, zilnic faci anumite lucruri care în timp îți afectează vederea. Iată care sunt acestea:

Folosești calculatorul prea multe ore. Este principalul dușman al vederii și este utilizat de miliarde de oameni din întreaga lume zilnic, timp de mai multe ore pe zi. Folosirea pe termen lung a calculatorului, fără a-ți lua măsuri de siguranță și protecție, îți poate afecta permanent vederea la distanță.

Te freci la ochi. Dacă ţi-a intrat ceva în ochi şi te freci prea mult, acel ceva nu va face decât să „intre mai mult”. Astfel, te poţi trezi cu o infecţie şi vei fi nevoită să mergi la doctor.

Folisești rimelul prea mult. Orice produs cosmetic are o dată de expirare de care trebuie să ţii cont.

Ai o alimentație defectuoasă. Lipsa nutrienților esențiali pentru îmbunătățirea vederii poate conduce în timp la astfel de probleme. Există anumiți nutrienți din alimente de care ochii au nevoie pentru a funcționa cum trebuie, iar cele mai importante dintre acestea sunt vitamina A și luteina.

Încordarea frecventă a ochilor. Repetarea zilnică a acestui obicei, de mai multe ori pe zi, poate afecta grav vederea. Încordarea ochilor sau privitul cruciș stresează musculatura internă a ochilor și devine o cauză majoră a problemelor de vedere.

euforia.tv.


Distribuie