Te întrebi de ce ai deseori senzaţia de gură uscată? Descoperă MOTIVUL

Distribuie

Simţi că ai nevoie în permanență de apă, iar senzaţia de gură uscată nu mai dispare? Senzația de gură uscată apare atunci când treci prin moment stresante și poate duce la probleme de sănătate sau poate indica prezenţa unei boli grave. Saliva are rolul de a lubrifia cavitatea bucală, de a ajuta la digestie, de a proteja dinţii de carii şi de a preveni infecţiile.

De cele mai multe ori, lipsa salivei provoacă respiraţie urât mirositoare, dureri în gât şi senzaţie de „limbă opărită”.

Distrugerea glandelor salivare poate fi cauzată de anumite afecţiuni ca diabetul, artrita, de unele medicamente, de intervenţii chirurgicale sau de chimioterapie, scrie clickpentrufemei.ro. De asemenea, apariţia cariilor şi a bolilor parodontale pricinuieşte uscarea gurii.

Prevenire

Pentru a trata senzaţia de uscăciune, specialiştii recomandă să respiri mai des pe nas şi să renunţi la fumat. De asemenea, dacă unele medicamente îți provoacă acest disconfort, adresează-te medicului sau farmacistului.

Fă-ţi un obicei din a te spăla pe dinţi de cel puţin două ori pe zi şi foloseşte frecvent aţă dentară. Acest lucru te va ajuta să scapi de bacterii. Totuşi, dacă problema persistă, mergi la un control stomatologic.


Distribuie