Te doare des capul? Medicamentul e chiar în frigiderul tău

Distribuie

Oamenii de ştiinţă cred că deţin secretul care va elibera milioane de oameni de nesuferitele migrene. Tot aceştia susţin că soluţia pentru durerile insuportabile de cap se află chiar în frigider.

Medicamentul este ardeiul iute. Mai exact uleiul de ardei iute aplicat pe zona dureroasă, care la contactul cu pielea eliberează capsaicină, un compus din seminţele de ardei iute care favorizează creşterea fluxului sangvin în zona afectată prin activarea substanţei CGRP, scrie csid.ro.

Deşi este o problemă atât de frecventă, nu s-au putut găsi formule de medicamente care să combată banalele dureri de cap.

Singurele alternative pentru ameliorarea migrenelor sunt medicamentele care îngustează vasele de sânge din creier, astfel încât să dispară măcar parţial senzaţia de durere sau injecţiile cu botox, care au rol preventiv în apariţia durerilor de cap şi care sunt folosite în special la pacienţii cu forme severe de migrene.

Un medicament pe bază de ardei iute ar putea fi soluţia mult aşteptată atât de către medici, cât şi de către milioane de persoane care se confruntă cu această problemă.

 


Distribuie
..