Tainele PĂTRUNJELULUI. Ceea ce s-a descoperit despre El, merită toată atenţia

Distribuie

Îi ştim proprietăţile în alimentaţie, dar este un medicament extrem de eficient în combaterea multor boli. Puține medicamente din lume se pot compara cu această legumă, care, preparată și folosită corect, are proprietăţi miraculoase pentru sănătate.

Laboratoarele unor universități și firme farmaceutice foarte cunoscute din lume au făcut un studiu pentru a-i afla secretele. Ceea ce s-a descoperit despre el merită toată atenția.

În antichitate, oamenii foloseau frunzele de pătrunjel pentru a-şi păstra o respiraţie proaspată. În produsele alimentare orientale, pătrunjelul a fost un ingredient foarte apreciat.

Între 25-30 mg de pătrunjel pe zi sunt suficiente pentrua asigura doza zilnică de vitamina C. Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau orice alt fruct.

Are cantităţi abundente şi de alte vitamine şi minerale, cum ar fi: provitamina A, vitamina B, vitamina E, vitamina K, beta-caroten, magneziu, fosfor, fier, mangan, sodiu, potasiu, sulf şi calciu. Acesta acţionează ca un antioxidant, este un stimulent general, diuretic, antiseptic, şi anti-infecţios.

Mai mult,  pătrunjelul este un neutralizator al efectelor negative provocate de fumat şi a dependenţei de alcool. Printre alte efecte mai sunt: întărirea  sistemului imunitar, are un efect benefic asupra ficatului, splinei, organelor digestive şi endocrine.


Distribuie
..