Sutienul nepotrivit poate provoca boli, de la alergii până la cancer. CITEŞTE AICI DETALII

Distribuie

De multe ori, femeile spun că sutienul nu se vede, deci, de ce ar cheltui prea multi bani pe el? Decât să dea sume mari pe un sutien pe care îl consideră un accesoriu, mai bine îşi iau altceva. Problema e greşit pusă: sutienul trebuie să fie o piesă esenţială pentru orice femeie, pentru că de el depinde confortul nostru zilnic și, pe termen lung, chiar sanatatea!

 Medicii avertizează că purtarea unui sutien nepotrivit este extrem de periculosă şi poate avea urmări ca: alergii, erupţii ale pielii, tendonită, probleme gastrointestinale, sindromul cocoşat şi chiar cancer.

Tot ei afirmă că femeile vin la clinici în număr tot mai mare cu probleme ca umeri rotunjiţi, spatele cocoşat, indigestie din cauza diafragmei, boli pulmonare restrictive şi semne pe umeri cauzate de bretele.

 Una dintre cele mai mari probleme este că femeile poartă de obicei sutiene care au cupele prea mari. Astfel, bretelele sunt şi ele prea mari, aşa că sunt strânse în mod constant, iar asta duce la aplecarea spatelui şi a gâtului, modificând forma coloanei vertebrale şi creând tensiune şi disconfort.

Experţii mai spun că sutienul tradiţional este prea strâns în jurul coastelor, aceasta fiind cauza deformării părţii de jos a spatelui.

Un sutien ales incorect oferă foarte puţină sau chiar zero susţinere, iar acest lucru cauzează şi probleme vizibile în postură.

 Schimbările defectuoase care apar în mod constant pun o presiune nedorită pe diafragmă, care afectează procesul respirator mai ales în cazul celor care petrec ore în şir stând la birou în fiecare zi şi pot duce în acelaşi timp şi la probleme de digestie şi la sindromul intestinului iritabil.

De asemenea, bretelele prea strânse cauzează nu numai iritaţii ale pielii, dar reduc şi circulaţia sângelui, afectează nervii şi contribuie la dureri de cap.


Distribuie